Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 09:31
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 сентября 2011, 10:31

Свято хлібу у Житомирі звеселило усіх!

Традиції - це наша спільність, вони гуртують нас навколо розуміння того, що ми житомиряни,
Вчора - день міста. З самого ранку і по цю хвилину проходять святкові заходи, присвячені 1127-й річниці з дня заснування рідного Житомира.

Деякими з дійств, наприклад, концертами, здивувати важко. Вони проходять чи не на кожне свято. А ось започаткування нових міських традицій завджи викликає жвавий інтерес.

Традиції - це наша спільність, вони гуртують нас навколо розуміння того, що ми житомиряни, нам є чим пишатися, наше місто - якщо не найкраще, то, принаймні, не гірше за усі інші міста цієї планети.

Сьогодні започаткували нову традицію - свято хлібу. Вирішили так: раз місто зветься Житомир, у його назві є слово "жито", значить є нелогічним, що саме у нашому місті до цього часу ще немає свята хлібу. Отож, свято хлібу у нас вже є.

Його провели у сквері на Московській-Лятошинського. На свято з'їхалися представники усіх хлібзаводів Житомирщини. Кожне підприємство представило на огляд та вжиток власні хлібобулочні вироби. Було на що подивитися.

Огранізацію культурної програми свята на себе взяв Житомирський Національний аграрний університет. Ну, звісно, там же готують майбутніх аграріїв, спеціалістів у сфері сільського господарства, у тому числі й вчать, як вирощувати хліб.

Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...