Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 10:35
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 сентября 2011, 09:10

Щоб зберегти популяцію на Житомирщині розводять диких кабанів

Тепер тут чотири гектари лісу, огороджені міцною сіткою, що вкопана глибоко у землю. І
На Житомирщині розводять диких кабанів, аби зберегти популяцію цього звіра у природі. І - просто заради краси вирощують плямистих оленів. Цей вид занесений до Червоної книги. Та завдяки Баранівському господарству він поширився на значній території України. Звірів, яких вирощують у вольєрах, бачила Галина Тимощук.

Тепер тут чотири гектари лісу, огороджені міцною сіткою, що вкопана глибоко у землю. І двадцять вісім диких кабанів.

Проте вдень до годівниці кабанів навіть їжею не заманиш. Єгер каже: тварини надто бояться спеки. А тому для них краща схованка - ліс. І землю порити можна, і у спеціальній калюжі скупатися.

Живуть у напіввільних умовах дикі кабани близько півтора року. І вже дорослими їх випускають на природу. Лісники кажуть: такі господарства необхідні, аби сезон полювання не шкодив лісу, а навпаки приносив прибуток.

Тут вирощують рогатих понад 25-ть років. Кажуть: саме завдяки цьому господарству в лісах і мисливських угіддях з'явилися такі плямисті звірі. Раніше в дикій природі можна було зустріти лише благородного оленя.

Проте розводити цих звірів, кажуть лісники, не так легко. Одна самка в сезон народжує зазвичай лише одне оленя. А тому на цей вид не полюють.

0412.in.ua
Погода, Новости, загрузка...