Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 16:23
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 сентября 2011, 11:26

На Житомирщині намагалися ввести "комендантську годину"

Так, за повідомленням vit-ol.com, 6 вересня депутати Олевської міської ради намагалися
20 років ми живемо в країні, за Незалежність якої наші предки боролися століттями. Сьогодні, згідно Конституції України, ми ще маємо право на свободу, яку, нажаль, невпинно втрачаємо.

Так, за повідомленням vit-ol.com, 6 вересня депутати Олевської міської ради намагалися ухвалити незаконні антидемократичні заходи під виглядом «Профілактики злочинності в Олевську на 2011-2015 роки».

В одному з пунктів проекту рішення передбачалося обмеження діяльності розважальних закладів та дискотек для підлітків до 22-00. Але на цьому «добродушні» народні обранці не зупинилися, і внесли пропозицію заборони діяльності розважальних закладів на території міста для всіх без виключення після 22-00.

Такого висновку дійшла міська рада, опрацювавши близько 500 анкет, які були розповсюджені рамках проекту «Сталий міський розвиток».

Керівники навчальних закладів, котрі були запрошені на пленарне засідання, пояснили таку необхідність тим, що з початком навчального року діти повинні витрачати всю свою енергію на навчання. Окрім того, за три останні місяці зросла злочинність серед учнівської молоді. Стосовно створення будь-якої альтернативи для учнів мова взагалі не йшла.

На запитання молодого депутата Ніколайчука Олександра: «Чи враховувалася при написанні радикальних заходів думка людей, права яких обмежуються?», - ні депутати, ні педагоги однозначної відповіді не дали. Лише пояснили, що проводилися загальношкільні збори за участю батьків.

Голова фракції ВО «Свобода» Віктор Васильович Коц, у досить жвавій формі виразив своє невдоволення, та став на бік молоді, наводячи конкретні факти. На прикладі сусідньої Білорусі досвідчений депутат пояснив, що жорстка заборона лише поглибить існуючі проблеми. Не можна забирати в молоді те, що додає їм енергії, розслабляє та допомагає краще закріпитися в соціумі.

Далі з усіх сторін полилася брудна лайка, але на щастя, депутат Сергій Євдокимов з юридичної точки зору пояснив, що будь яке прийняте рішення є незаконним, тому що не були проведені громадські слухання по даному питанню, і тим самим дещо зняв напругу в залі.

Проте, дане проблемне питання лишається відкритим. За місяць відбудеться 11 сесія міської ради, і більш всього його розглянуть на порядку денному.

Від редакції.
Голосувати та приймати божевільні рішення для українців не нове. Але цього разу депутати могли б стати заручниками своєї необізнаності, тому що відпочивати в розважальних закладах після 22-00 всім доведеться.
Доречно було б дізнатися й думку самих підприємців, права та свободи яких дійсно дискредитувалися. А стосовно молоді, то варто зібрати підписи проти свавілля старшого покоління, і подати їх для врахування під час ухвалення рішення.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...