Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 13:27
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 февраля 2012, 16:00

У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО

Сто років тому на Путятинській площі Житомира футбольна команда «Сокіл» зустрілась із «Уніоном». 12 липня 1912 року задокументовано перший футбольний поєдинок на житомирській футбольній арені.
А влітку цього року житомиряни відзначатимуть грандіозну подію футбольного життя міста – житомирському футболу виповниться 100 років.

Житомирська обласна федерація футболу вирішили увіковічити в історії цю пам’ятну дату – і поставити скульптуру або побудувати цілий комплекс, присвячений житомирському футболу. Місяць тому було оголошено конкурс на кращий ескіз пам’ятника футболу. 11 лютого настав час підбивати підсумки. Журі, яке складається з президії ЖОФФ і архітекторів міста, обрали переможця, ім’я якого оголосили 12 лютого.

28 ескізів приймали участь у відборі на звання «Кращий». Після довгих обговорень члени журі виділили три переможні ескізи.

Третє місце зайняла робота 10-річної Дарини Шерстюк із міста Бердичів. Вона запропонувала навколо футбольного м’яча зобразити планети, нагадавщи, що Житомирщина – батьківщина Сергія Корольова.

У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО


Друге місце належить Сафлютіну Івану. «Футбол крокує по планеті» – головна ідея його ескізу. На символічній земній кулі зображена Житомирська область, де розмістяться написи з назвами команд обласної федерації.

Перше місце журі одноголосно віддало місцевому архітектору Котюку Роману. Зазначимо, що Роман Валентинович працює директором творчої архітектурної майстерні «Архіград». У його творчому доробку проекти аптеки «Санітас», магазинів «Чарлі Чаплін», «Інтерстиль», «Самсунг», кафе «ПлюсКава», центрів дозвілля «Клондайк» і «Вегас».

Його пам’ятник – це динамічна скульптурна композиція, в основі якої лежить модель футбольного м’яча. М’яч складається із елементів, на яких будуть нанесені найважливіші події, пов’язані із творенням житомирського футболу, а також імена гравців і команд, котрі прославляли Житомир в різні часи. Модель м’яча має обертатись горизонтально по осі кріплення і здійснювати приблизно 4 оберти на хвилину. Вночі скульптурна композиція повинна освітлюватись з середини прожекторами.

До скульптурної композиції також входять фігури воротаря і нападника, які символізують емоційність спортивного поєдинку.

«Головна ідея обертається навколо символічного футбольного м’яча, на якому будуть зображені основні пам’ятні дати, матчі, а також імена гравців і команд, які прославляли нашу славетну Житомирщину», – говорить переможець.

Нагадаємо, Житомирська обласна федерація футболу обіцяла переможцю – іменний квиток на один з матчів чемпіонату Євро-2012. Роман Котюк обрав поєдинок між збірними України та Англії. Сьогодні Олександр Коцюбко відправить персональні дані переможця до Федерації футболу України, яка зареєструє його у базі УЄФА і видасть сертифікат ЖОФФ.

Іван Сафлютін отримає в подарунок футбольний м’яч, а Дарина Шерстюк –футболку національної збірної України.


«Президія ЖОФФ прийняла своє рішення, настав час архітекторів», – наголосив голова ЖОФФ.

Володимир Дебой доручив опікуватись подальшою долею скульптурного комплексу до сторіччя житомирського футболу головному архітектору Житомира Борису Тарасу. Йому допомагатимуть Сергій Грабчук, Валерій Олейник та Ігор Чудовський.

«Я разом із архітекторами виїду на місце розташування майбутнього пам’ятника, щоб детально розробити проект. Далі складемо кошторис і тільки тоді оголосимо тендер», – зазначив Роман Котюк.

Хто саме дасть гроші на спорудження скульптурної композицій поки під питанням. Проте Олександр Коцюбко запевнив, що бажаючих вистачає і ближчим часом ми дізнаємось його ім’я.

У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО


У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО


У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО


У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО


У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО


У Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятнику футболу. ФОТО



Склад журі:
1. Коцюбко Олександр Петрович – голова ЖОФФ.
2. Білий Петро Михайлович – голова федерації міні-футболу Житомирської області.
3. Гордійчук Василь Васильович – президент ФК «Звягель-750» міста Новоград-Волинський.
4. Івчук Станіслав Станіславович – голова Лугинської Федерації футболу.
5. Каганов Вадим Феліксович – почесний президент СК «Легіон ХХІ» м. Житомир.
6. Концедайло Євгеній Анатолійович – віце-президент ФК «Полісся» м. Житомир.
7. Малиновський Олег Валентинович – начальник СК «Легіон».
8. Чудовський Ігор Валерійович – архітектор, член спілки архітекторів України.
9. Борис Тарас Олександрович – головний архітектор м.Житомир.
10. Олейник Валерій Володимирович – архітектор, член спілки архітекторів України.
11. Грабчук Сергій В'ячеславович - архітектор.
12. Матвійчук Олександр Володимирович - генерал-атаман радник верховного атамана.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...