Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 11:56
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 июня 2016, 11:15

Олена Галагуза: Люди, що живуть неподалік житомирського «шкірзаводу», потерпають від смороду та хімічних викидів

Роками мешканці житлового сектору по вул. Козятинська, що у Житомирі, та жителі сіл Левків, Слобода, Станишівка, Клітчин потерпають від смороду, що шириться зі шкірзаводу. Про екологічну проблему люди повідомили депутата обласної ради, голову постійної комісії з гуманітарних питань Олену Галагузу.
«До мене, як до депутата обласної ради, звернулися обурені мешканці, які жаліються на те, що із заводу щодня шириться сморід у їхні помешкання. Тутешні мешканці розповідають, що викиди з заводу роблять саме вночі,
Олена Галагуза: Люди, що живуть неподалік житомирського «шкірзаводу», потерпають від смороду та хімічних викидів
там чинять шкіру, використовують небезпечні хімічні сполуки та не мають нормальних очисних споруд. Проблема триває більше 10 років і люди постійно обурюються – це просто неприпустимо», – розповіла Олена Галагуза.

Разом з екологічною інспекцією та журналістами народний обранець спробувала потрапити на шкірзавод, щоб поспілкуватися з працівниками та перевірити, чи дійсно сморід йде із заводу. Але побачивши камери та екологів, працівники заводу позачиняли все, мотивуючи тим, що це приватна територія.

Не потрапивши на територію заводу, Олена Галагуза викликала поліцію, щоб разом з ними поспілкуватися з жителями та скласти відповідний протокол. Вони розповіли, що просто знесилені від смороду, постійно хворіють та регулярно викликають швидку. Також занепокоєні здоров’ям своїх дітей, якщо старші ще витримують та терплять, то діти не можуть та постійно хворіють дерматитами, алергією.

Як депутат обласної ради, Олена Галагуза не залишиться осторонь цієї проблеми і буде порушувати питання щодо розташування цього підприємства у межах міста, чесної перевірки на предмет наявності очисних споруд та дотримання екологічних норм.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...