Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 02:53
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 мая 2012, 12:07

Сергій Рижук: «В Україні настав час глибокої реформи конституційно-правової системи»

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук переконаний, що створення Конституційної Асамблеї наблизить Україну до європейських стандартів.
«Програма нової соціальної політики, проголошена Президентом України Віктором Януковичем, має на меті суттєво підвищити рівень добробуту кожного громадянина, відновити принцип соціальної справедливості, надання пільг тим, хто справді їх потребує. Проте успіх реалізації цієї політики напряму залежить від рівня економічного розвитку держави»
Сергій Рижук: «В Україні настав час глибокої реформи конституційно-правової системи»
Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук переконаний, що створення Конституційної Асамблеї наблизить Україну до європейських стандартів.
«Програма нової соціальної політики, проголошена Президентом України Віктором Януковичем, має на меті суттєво підвищити рівень добробуту кожного громадянина, відновити принцип соціальної справедливості, надання пільг тим, хто справді їх потребує. Проте успіх реалізації цієї політики напряму залежить від рівня економічного розвитку держави. Позитивні економічні показники в Україні за 2011 рік (у Житомирській області, зокрема, промисловість додала 22%, сільське господарство – 11,5%) нині дозволяють говорити про ефективність державної політики.

Але всі ми розуміємо, що загальний процес відродження України тривалий і вимагає всебічного оновлення не лише економічного потенціалу, а й політичної системи країни, зокрема, її основного закону. Не секрет, що Конституція України потребує суттєвого доопрацювання, внесення змін у відповідності до європейських норм, що стане поштовхом до подальшої демократизації українського суспільства», – наголошує Сергій Рижук.

«Створення Конституційної Асамблеї, до складу якої увійдуть експерти, науковці, досвідчені політичні діячі, свідчить про те, що Президент України Віктор Янукович залишається відкритим для пошуку суспільного консенсусу та політичного діалогу в найбільш пріоритетному питанні розвитку українського суспільства і держави - питанні модернізації Конституції», – наголосив очільник Житомирщини.


Довідково:
17 травня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про Конституційну Асамблею». Згідно з Указом, Конституційна Асамблея утворена як спеціальний допоміжний орган при Президентові України, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції.

Президент також затвердив Положення про Конституційну Асамблею та її персональний склад. За пропозицією Науково-експертної групи, Головою Конституційної Асамблеї призначено Леоніда Кравчука – Президента України у 1991-1994 роках. Директор Інституту держави і права імені В.М.Корецького НАН України Юрій Шемшученко призначений заступником Голови, а Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марину Ставнійчук - секретарем Конституційної Асамблеї.

Загалом до складу Конституційної Асамблеї увійшло 95 осіб.

Серед них: представники від депутатських фракцій та груп Верховної Ради, політичних партій, Національної академії наук, національних галузевих академій та академічних наукових установ, інших наукових установ та вищих навчальних закладів, профільних громадських організацій та незалежних експертно-аналітичних центрів, які у встановленому Концепцією формування та організації діяльності Конституційної Асамблеї порядку до 16 квітня 2012 року внесли Президентові свої пропозиції. 34 особи з числа науковців, громадських та політичних діячів було включено до складу Конституційної Асамблеї за пропозицією Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...