Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 17:01
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 июня 2012, 14:40

Геннадій Зубко: Щоб житомиряни пили якісну воду, необхідно замінити водогони, а не збільшувати об’єми підйому води на «Відсічному»

Так прокоментував в інтерв’ю програмі ЖОДТРК «Самоврядування: напрямки розвитку» голова фракції «Фронт Змін» в Житомирській обласній раді Геннадій Зубко реалізацію в області програми «Питна вода» та причини зростання боргу Житомирводоканалу за електроенергію до 32 мільйонів гривень. «В області реалізується програма «Питна вода». Цю програму ми обговорювали на депутатських комісіях та в ході чергової сесії. Питання якісної води одне із найважливіших в Житомирі та у всій області. Водоканал, який працює стабільно та постачає якісну питну воду – це ознака ефективної роботи місцевої влади», - сказав Геннадій Зубко.
Геннадій Зубко: Щоб житомиряни пили якісну воду, необхідно замінити водогони, а не збільшувати об’єми підйому води на «Відсічному»
За його словами, заборгованість за електроенергію Житомирського водоканалу складає понад 32 мільйони гривень. Це викликає стурбованість роботою підприємства.

«Місцева влада розповідає про виділення коштів на реалізацію програми «Питна вода»; про розподілення використання понад 1 мільярду гривень впродовж десяти років. Проте, сьогодні затверджені міськвиконкомом втрати води складають понад 50%. Це означає, що водоканал для міста щодня прокачує 180 тисяч кубометрів питної очищеної води, а половину цієї води складають втрати через зношені водогони. Втрати покривають житомиряни: ми платимо за 90 тисяч кубометрів води, які не використовуємо», - констатує неефективність та безгосподарність у роботі Житомирводоканалу Геннадій Зубко і наголошує: «При цьому, місто змушують збільшувати об’єми підйому води на водосховищі «Відсічному». Це створює умови для приватного підприємства щоб працювати й видобувати пісок, а робиться все з поясненням, що місту необхідно більше води».

Таким чином, за переконанням депутата облради, «водоканал працює не на перспективу», а на покриття існуючих втрат. Це не єдиний приклад неефективного підходу до реалізації програми «Питна вода».

«За програмою Житомирському району спрямовується 2 мільйони гривень. При цьому, для того щоб передати водогінну мережу Гуйви на баланс міста, потрібно 1 мільйон 900 тисяч гривень, тобто майже всі кошти. Отже, «Питна вода» як програма має сенс. Але її виконання, її впровадження, виділення коштів і їх використання ми вважаємо не раціональним», - стверджує Геннадій Зубко.

Тому, всі обґрунтовані зауваження опозиційних депутатів до згаданої програми були сформульовані ще на бюджетній комісії перед останньою сесією.

«Можна буде говорити лише тоді про ефективну реалізацію програми «Питна вода», якщо кошти буде спрямовано на реконструкцію водогінних мереж, скорочення втрат води й доведення їх до нульового показника, як це є в європейських містах. Потім ми зможемо заощаджувати на електроенергії для перекачування значно менших обсягів води. А також, зберігати найцінніший ресурс – прісну воду. Тому, в ході реалізації програми ми будемо наполягати на пріоритетному спрямуванні коштів саме на реконструкцію водогінних мереж», - підсумував Геннадій Зубко.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...