Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 19:22
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 февраля 2013, 16:25

Сергій Рижук: Громадська рада завжди була в епіцентрі важливих подій, вона не пристосовувалась до влади

Сергій Рижук: «Громадська рада завжди була в епіцентрі важливих подій, вона не пристосовувалась до влади, а допомагала вирішувати складні проблеми розвитку області». Так оцінив роботу дорадчого органу при облдержадміністрації, створеного на виконання розпорядження голови облдержадміністрації «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» очільник області Сергій Рижук.
Сергій Рижук: Громадська рада завжди була в епіцентрі важливих подій, вона не пристосовувалась до влади
За два роки свого існування громадська рада заявила про себе не лише як про потужний важіль впливу на рішення обласної влади, а і як ефективний інструмент вирішення складних соціально-економічних проблем. Завдяки злагодженому, конструктивному діалогу з громадськістю, яку влада проводила сама через громадську раду, Житомирщина не стала плацдармом для публічного з’ясування стосунків між представниками різних політичних сил та громадських об’єднань, яке провокує лише підвищення рівня соціальної напруги у суспільстві, неспокій і хаос, робить досягнення компромісного рішення неможливим. Толерантність, виваженість, вміння слухати один одного – це ті головні чинники, які допомогли громадянам і їх представникам у владі зрозуміти один одного у важливих питаннях захисту прав чорнобильців, афганців, дітей, інших верств населення, котрі потребують особливої уваги і підтримки з боку держави.

«Продовжити курс реформ, започаткованих Президентом України Віктором Януковичем, неможливо без підвищення рівня довіри у суспільстві, зокрема довіри до органів влади, відкритості і прозорості у їх роботі, – вважає Сергій Рижук. – Удосконалення механізмів участі громадськості в розробленні, ухваленні та реалізації управлінських рішень, громадський контроль – ось завдання, які покликана виконувати і виконує громадська рада, створена при облдержадміністрації. Ця структура – приклад формування нових відносин між громадянами і владою, які полягають у розв’язанні проблем і спільному пошуку рішень. Інститути громадськості покликані не чинити опір, не бути опозицією, а бути партнером влади. Адже цілі у нас одні і мета одна – служіння людям».

Те, що цьогоріч бажання мати своїх представників у громадській раді виявив 191 інститут громадянського суспільства, за переконанням Сергія Рижука, підтверджує одне: Житомирщина з-поміж інших регіонів вирізняється активністю своїх жителів, які бажають брати участь і впливати на формування і реалізацію державної політики. Установчі збори, вибори керівництва нової громадської ради, що відбулися 29 січня 2013 року, свідчать про толерантність і виваженість поглядів більшості її членів, бажання розвиватися, об’єднуватися заради основної мети, якій служить цей орган громадськості, – бути виразником думок людей та конструктивний діалог із владою.

Сергій Рижук бажає новоствореній громадській раді й надалі залишатися у центрі подій і реагувати на всі болючі питання, що турбують громаду. У свою чергу, представники влади зобов’язуються прислуховуватися до ініціатив і пропозицій громадськості задля вирішення завдань, які ставить перед нами Президент України, Уряд, задля покращення життя людей. Окрім того, саме завдяки громадським слуханням і громадським обговоренням, які є головною зброєю цієї дорадчої структури, можна прослідкувати за позитивними змінами у суспільстві, за тим, як розуміють люди процеси, що відбуваються в країні, чи знаходять дії влади відгомін у серцях громадян
За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...