Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 10:49
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 января 2015, 17:06

Правила роботи дитини за комп'ютером

Експерти розповіли, скільки часу можна перебувати малюкові за комп'ютером і яку відстань оптимально між очима і монітором, а також на що потрібно звернути увагу батькам при виборі техніки.
 
Поради батькам:
Дитина з 3 до 6 років може проводити біля комп'ютера не більш ніж 30 хвилин.

Через кожні 15 хвилин треба робити перерву на 5-хвилинну розминку для очей. Під цей час дитина не повинна дивитися телевізор, зате може малювати, ліпити, дивитися у вікно. Це необхідно, щоб м'язи очей відпочили.

З 6 до 10 років дитині можна перебувати за комп'ютером 1:00 в день з перервами кожні 15-20 хвилин.

Після 10 років дитині можна дозволяти перебувати за комп'ютером дві години на день, але з перервами кожні 15-20 хвилин.

Монітор комп'ютера повинен знаходитися на відстані 60 см від очей дитини. Чим більший монітор, тим більше має бути відстань між ним і очима.

Користуючись комп'ютером, дитина обов'язково повинна сидіти за столом. Ні в якому разі не можна, щоб дитина лежала з ноутбуком або сидів у кріслі. Стілець повинен бути ортопедичним, з жорсткою спинкою.

При покупці комп'ютера батьки повинні пам'ятати головне: монітор повинен бути плоским (рідкокристалічним), з високим дозволом, зображення монітора має бути якісним, шрифт - великим.

Під час роботи дитини за комп'ютером має бути достатнє освітлення. Якщо на вулиці темно або кімната погано освітлена, необхідно обов'язково включати додатково освітлення.
Погода, Новости, загрузка...