Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:14
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 июля 2015, 11:08

У Києві «волонтер» під виглядом допомоги АТО легалізував 200 млн гривень

Прокуратура Печерського району столиці скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного киянина, який під прикриттям благодійної діяльності займався фіктивним підприємництвом та легалізацією коштів.

Встановлено, що у 2014 році вказаний чоловік зареєстрував у Києві 11 транзитно-конвертаційних компаній, на рахунки яких підприємства реального сектора економіки перераховували грошові кошти під виглядом благодійної допомоги (у тому числі учасникам АТО).

У подальшому через рахунки, оформлені на підставних фізичних осіб у різних банківських установах, здійснювалася конвертація безготівкових коштів у готівку та їх виведення із законного обігу.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, загальний обсяг проконвертованих коштів упродовж 2014-2015 років складає майже 200 млн грн.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, в автотранспортних засобах, а також за місцем проживання основних учасників конвертаційного центру вилучено майже 170 тис грн, печатки 18 підприємств з ознаками фіктивності, чекові книжки, первинні бухгалтерські документи та чорнові записи.

Організатору конвертаційного центру повідомлено про підозру у вчиненні фіктивного підприємництва та легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, тобто кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 209 КК України.

Печерським районним судом м. Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...