Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 10:16
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 октября 2011, 10:13

Євгенія Карр: Справа Тимошенко - попередження людям "не висовувався"

Йде просто політична розправа з метою послати попередження людям, щоб ніхто не висовувався,
Євгенія Карр вважає, що "політична розправа" над її мамою Юлією Тимошенко спрямована на те, щоб упередити інших від опонування чинній владі.

Таку думку вона висловила в інтерв’ю кореспонденту УНІАН, текст якого розповсюдила прес-служба Тимошенко.

"Вже три місяці я з мамою в суді і спостерігаю за ходом цього процесу, за тим, як все фальсифікується, і розумію, що все це вирішується не в суді", - зазначила Євгенія Карр.

На запитання, чи не вважає вона Юлію Тимошенко заручницею вимог європейських політиків щодо якнайшвидшого підписання газового контракту з Росією в 2009 році, Карр сказала:

"Я не думаю, що вона (екс-прем’єр) страждає через європейців, швидше, через такі структури, як "РосУкрЕнерго", через діяльність яких в результаті Росія відключила газ".

"Але зараз цілі команди президента зрозумілі: перекласти всю провину за підвищення цін на газ і тепло на свого головного опонента. Але всі пам`ятають і харківські домовленості, які навряд чи були гарні для України, і за які, напевно, можна і Януковича притягнути до відповіді?", - заявила донька Тимошенко.

"Йде просто політична розправа з метою послати попередження людям, щоб ніхто не висовувався, бо може бути так само, як і з моєю мамою, з іншими політичними ув`язненими", - переконана вона.

За словами Карр, після того, як Тимошенко на дебатах довела свою невинуватість, хоча це прокурори мали доводити провину; після того, як суддя не дав їй сказати останнє слово і допустив на оголошення вердикту лише пресу; після того, як до екс-прем’єра не пускали лікаря, вона розуміє: "Ніхто в нашій країні не може зупинити цей процес, цю машину, яка їде по людях і калічить їхні долі".

"Прокурори припускаються навіть технічних помилок, і складається враження, що життя людини нічого не варте в нашій країні", - констатує донька Тимошенко.

На запитання, чи справді вона планує звертатися до Європейського суду з прав людини, Євгенія Карр відповіла: "Процедура така, що тільки після останньої апеляції суд може розглянути наше звернення".

"Наскільки я знаю, за Європейською конвенцією, якщо опонент чи опозиційні політики не мають права брати участь вільно у політичній діяльності, і на це немає причин, то суд може розглянути швидше таку заяву. Якщо, не дай Боже, буде вирок, суд, сподіваємося, зможе розглянути цю ситуацію в терміновому порядку", - сказала вона.

Євгенія Карр також зазначила, що везе мамі зі Страсбурга "месидж підтримки".

"Всі бачать і розуміють, що відбувається, і вони не припинять підтримувати маму навіть в разі обвинувального вироку, до кінця боротимуться за справедливість і її свободу, а також свободу інших політичних ув`язнених. Ще я везу з собою теплі вітання від її колег у Народній партії. Загалом, месидж позитивний", - сказала Євгенія Карр
Погода, Новости, загрузка...