Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 08:28
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 октября 2011, 09:59

69-річчя УПА націонал-патріотичні сили відзначали маршами в багатьох українських містах

14-те жовтня вважають днем офіційного створення Української Повстанської армії. 69-річчя УПА
Цієї п'ятниці українці - православні та греко-католики - святкували Покрову, велике релігійне свято. Не менш відомий цей день ще й іншою подією.

14-те жовтня вважають днем офіційного створення Української Повстанської армії. 69-річчя УПА націонал-патріотичні сили відзначали маршами в багатьох містах, переважно на заході країни. Найбільше зібрання було в Києві. На цей день столична міськадміністрація отримала 9 заявок на проведення акцій - від різних партій та громадських організацій. "Свободі" виділили місце біля пам'ятника Шевченку, а також Михайлівську площу. Комуністи збиралися біля пам'ятника Леніну. Вони мітингували проти проведення маршу слави УПА, тримали прапори КПУ, СРСР та "Руського блоку" і стежили, щоб "свободівці" не пішли Хрещатиком. Праві після годинного мітингу в парку Шевченка під червоно-чорними прапорами УПА попрямували до Михайлівської площі - в супроводі правоохоронців. Марш пройшов абсолютно спокійно.

А на Михайлівській - встановили сцену, де виступили популярні українські гурти. За даними радіо "Свобода", в мітингу правих взяло участь понад 8 тисяч людей. У столичному управлінні МВС кажуть про дві з половиною тисячі. Комуністів було близько сотні.


1tv.com.ua
Погода, Новости, загрузка...