Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:32
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 ноября 2011, 16:51

Спасать бобра Васю, застрявшего в отстойнике, власти не собираются

- Бобер Василій став у Києві справжньою зіркою. Зубатого в'язня знімають на мобільники, відеокамери, про його долю пишуть газетярі.
З в'язнів - у герої. Про Бобра Васю вже говорить чи не весь Київ. Гризун став заручником бетонного відстійника в одному зі столичних районів. Потрапив туди із сусіднього озера і вже більше місяця не може вибратись. Слава про зубастого в'язня поширилася вже далеко за межі району, подивитися на нього з'їжджаються цікаві з усього міста. Але рятувати тварину чомусь ніхто не поспішає. Ольга Чепіль з'ясовувала, які шанси у Васі повернутись до нормального життя.

Його історія готовий сценарій чи то комедії, чи то мелодрами. Через страждання у бетонному відстійнику, до слави на всю столицю.

Ольга Чепіль, кореспондент:

- Бобер Василій став у Києві справжньою зіркою. Зубатого в'язня знімають на мобільники, відеокамери, про його долю пишуть газетярі. Щоразу рятувати полоненого приходять то громадські організації то небайдужі мешканці. Але поки що - безрезультатно

Це одне з перших відео, відзняте місяць тому. На вулиці тепло, і бобер Вася щось зі смаком наминає.

Тепер усе навпаки, кажуть хлопці, які торгують неподалік на ринку. Кожен день тут тільки й мови, що про бобра, який живе у технічному бетонному відстійнику.

Анатолій продавець на ринку:

- Может быть собаки его загнали сюда или он пришел через вот эту трубу.

Знайти дорогу назад Вася не може уже місяць. Навколо бетон. Бобер став в'язнем не з власної волі. Наскладав собі очерету. І тепер сидить на ньому підібравши хвоста.

Олександр Солодовник, працівник ринку:

- Здесь бетонная конструкция. То, что он ветки накидает - он же себе не построит. Я в интернете смотрел - там они строят хибары, чуть не с меня ростом.

На цьому відео Васю пробували врятувати добровольці. Десять чоловіків з сітками. Але стрибати за бобром по воді - заборонило начальство відстійника. Тим паче, що гризун ніби почав влаштовувати особисте життя.

Володимир Середин, начальник служби КП "ПЛЕСО":

- Вот он построил себе вот такую норку - при чем он там живет не один - он там живет с ондатрой. И он себя вроде как хорошо чувствует.

Олексій Василюк, заступник голови Національного екологічного центру України:

- Він не буде їсти кригу - спати на кризі - ясно що він там просто помре. Бобер занесений у бернську конвенцію і Україна підписала конвенцію вживати бездіяльність, яка призведе до того що він помре - це є порушення власне цієї конвенції. І оце нікого не хвилює.

Тепер, про долю бобра Васі зоологи можуть нажалітися і до Європи. А поки жодна зі служб рятувати гризуна не поспішає місцеві підгодовують його яблуками.

Подробности-ТВ
Погода, Новости, загрузка...