Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 00:36
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 сентября 2021, 12:53

Через бюджет від влади українці стануть біднішими, – «Батьківщина»

Для «Батьківщини» ключовими показниками у бюджеті є питання прожиткового мінімуму, субсидій і тарифів, а також зарплат медикам і освітянам. На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови Бюджетного комітету, народний депутат Іван Крулько.
Через бюджет від влади українці стануть біднішими, – «Батьківщина»
Парламентарій зауважив, що бюджет – це ключовий закон, який визначатиме, як житимуть українці у 2022 році, і показуватиме, покращиться чи погіршиться їхнє життя, і зупинився на кількох важливих показниках.

«Перше. Це прожитковий мінімум, бо це питання пенсій для українських пенсіонерів і соціальних стандартів для соціально незахищених верств населення. У держбюджеті на 2022 рік закладається підвищення прожиткового мінімум у грудні до 2393 гривень і в липні – до 2508 гривень. Але це не дотягує навіть до 50% фактичного прожиткового мінімуму, що становить 4981 гривню! Тобто мінімальна пенсія для українського пенсіонера мала б становити 4981 гривню, а буде вдвічі менша! «Батьківщина» не може з цим погодитись!» – критично зазначив Іван Крулько.

Друге, на чому зупинився парламентарій, це зростання вартості енергоносіїв і недостатній обсяг субсидій у бюджеті-2022. На його думку, мінімальні збільшення соціальних стандартів, закладені у бюджеті, будуть «з’їдені» через здорожчання комунальних послуг. А це призведе до ще більшого збідніння українців.

«Торік у держбюджет було закладено 31,4 мільярдів гривень на субсидії. Ми попереджали, що цього буде недостатньо, але нас не послухали. Так і сталось – у вересні кошти були повністю витрачені. Але на вимогу Юлії Тимошенко ми домоглись змін у бюджеті-2021 та збільшення субсидій. Ми вважаємо, що субсидії мають бути закладені у достатній мірі у бюджеті -2022, щоб покрити непідйомні витрати українських родин на ЖКП», – додав народний депутат.

Резюмуючи, Іван Крулько звернув увагу на «розірвану єдину тарифну сітку» і що у бюджеті-2022 через це не вистачає 120 мільярдів гривень на зарплати медиків та освітян.
Погода, Новости, загрузка...