Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 23:29
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 января 2012, 19:18

Затримано на хабарі посадовців Одеської міської ради

Співробітники СБУ викрили протиправну діяльність заступника директора Департаменту комунальної власності та його підлеглого – заступника начальника відділу Одеської міської ради, які налагодили злочинну схему систематичного вимагання хабарів.

Встановлено, що, зловмисники, зловживаючи службовим становищем, систематично вимагали хабарі від фізичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності за підготовку та укладення договорів купівлі-продажу об’єктів нерухомості, що належать Одеській міській громаді.

На початку січня ц.р. до Департаменту комунальної власності Одеської міської ради звернувся місцевий мешканець з проханням підготувати необхідні документи щодо продажу нежитлового приміщення загальною площею понад 70 кв.м., розташованого у центрі міста. Незважаючи на наявність відповідних рішень Господарського та Вищого господарського суду, згідно з якими посадовець повинен був укласти договір купівлі-продажу цього приміщення, він зажадав отримати за це грошову винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США.

В якості посередника чиновник використовував свого підлеглого, який на етапі видачі документів безпосередньо спілкувався з громадянами, призначав зустрічі та отримував гроші.

26 січня ц.р. співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» у службовому кабінеті під час одержання хабара у розмірі 7 тисяч доларів США.

За матеріалами СБУ органами прокуратури Одеської області стосовно хабарників порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід – утримання під вартою.

Триває слідство.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...