Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:31
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 января 2012, 18:24

УБОЗ затримав жінку, яка намагалася продати власну дитину

До оперативників УБОЗ УМВС України в Черкаській області надійшла оперативна інформація про те, що в одному з районів області 27-річна жінка планує здійснити продаж своєї шестирічної доньки. Оперативники негайно почали відпрацьовувати отриману інформацію, яка згодом підтвердилася.

За повідомленням правоохоронців, УБОЗівці розпочали розробку схеми із затримання горе-матір, адже потрібно було якнайшвидше спланувати і провести спецоперацію та захистити дитину від злочинних намірів родички.

Розробивши оперативну комбінацію із затримання зловмисниці, правоохоронці домовилися з нею про зустріч в одному з місцевих кафе. Єдиною умовою було те, що на заплановану зустріч жінка мала прийти зі своєю донькою. Під час розмови з нею правоохоронці дізналися, що мати оцінила своє малолітнє дитя всього… у 24-тисячі гривень, навіть не поцікавившись для чого покупцям такий «товар». Під час проведення оборудки, коли задоволена жінка рахувала жадані кошти, вона була затримана оперативниками УБОЗу «на гарячому».

При спілкування зі слідчими, затримана намагалася довести свою невинуватість, скаржилася на безгрошів’я та виправдовувалася тим, що хотіла згодом забрати дитину назад. Жінка бідкалася, що їй було шкода дитини, але виною всьому біда – постійне безгрошів’я переважило навіть материнські почуття. У подальшому також з’ясувалося, що ця жінка вела асоціальний спосіб життя, вживала спиртне та не приділяла належної уваги дитині.

Наразі горе-мати затримана, а її маленька дочка знаходиться в Черкаському притулку для дітей. З дівчинкою працює психолог, адже це неймовірно тяжка травма для дитини – дитина розуміє, що мама, яку вона любить понад усе в світі, продала її як річ невідомим людям. Як би ж не своєчасне втручання правоохоронців – навіть страшно уявити, що могло б статися з цією маленькою дівчинкою.

За цим фактом порушено кримінально справу за ст. 149 ч.3 «Торгівля людьми. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна. Разом із тим вирішується питання щодо позбавлення цієї жінки батьківських прав.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...