Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 23 квітня 13:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 февраля 2012, 19:26

Затримано чергового бізнесмена-збочинця

Мережа Інтернет є не лише джерелом корисної інформації та знань, але й одним із середовищ, де діти можуть стати жертвами сексуальної експлуатації. Так, нещодавно працівники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ГУМВС України в Запорізькій області по каналах Інтерполу отримали інформацію, що житель Запоріжжя в Інтернеті розповсюджує дитячу відеопорнографію. Ролики за участю неповнолітніх він виставляє на файлообмінниках всесвітньої мережі.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів запорізькі міліціонери встановили та затримали особу «любителя» збоченої відеопродукції. Ним виявився 36-річний чоловік, який працює на одному з місцевих підприємств. Раніше він ніколи не потрапляв в поле зору правоохоронців.

Як повідомив начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Управління по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми ГУМВС України в запорізькій області підполковник міліції Юрій Ступак, міліціонери провели санкціонований обшук в його квартирі. А вже там натрапили на справжню міністудію. В комп'ютері зловмисника правоохоронці знайшли понад 10 000 відероліків за участю дітей. Окрім цього, на підлозі кімнати знаходилися DVD-диски з аналогічними записами, які негідник сам тиражував та планував пізніше продати. Всю цю продукцію було вилучено правоохоронцями.

Під час попереднього слідства встановлено, що ролики порнографічного змісту запоріжець знаходив і скачував в Інтернеті. А вже потім викладав їх на спеціальних файлообмінних ресурсах, де надавав користувачам доступ до перегляду й завантаження на платній основі. Гроші за це йому потрапляли на WebMoney – систему розрахунків online. За попередніми даними, цією злочинною «комерційною діяльністю» він займається вже майже рік. Працівники міліції перевіряють також затриманого на причетність до скоєння інших злочинів пов'язаних з дітьми.

Наразі стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ч.4 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді Слідство у цій справі триває.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...