Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 02:32
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

13 февраля 2012, 19:10

На Херсонщині за незаконні фінансові оборудки засуджено працівницю банку

У липні 2008 року співробітники СБУ викрили групу осіб, які, діючи за попередньою змовою, запровадили злочинну схему привласнення кредитних ресурсів банківської установи в особливо великих розмірах.

Як з’ясувалось у ході слідства, мешканка міста Херсона, познайомившись при оформленні кредиту зі службовою особою з числа керівного складу регіональної філії одного з провідних комерційних банків, запропонувала останній налагодити «спільний бізнес», покращивши власний матеріальний статок за рахунок перекладення боргових зобов’язань на інших людей.

Для формування кредитних справ всі необхідні документи (копії паспортів, довідки з міста роботи, заяви тощо) вишукувала і надавала підприємлива херсонка. Її спільниця – працівниця фінустанови - зі свого боку забезпечувала безперешкодне погодження видачі кредитів з експертами банку. При цьому, користуючись логінами і паролями своїх підлеглих, керівниця відділу декілька разів особисто, а в подальшому шляхом тиску на підпорядкованих їй осіб, остаточно завершувала документальне оформлення кредитних ліній на підставних осіб. При цьому для довгострокового функціонування запровадженої схеми вони навіть виплачували відсотки за користування деякими попередньо оформленими кредитами.

Діючи в такий спосіб, зловмисницям вдалось менше ніж за півроку сфальсифікувати 34 кредитні справи, гроші за якими були перераховані на карткові рахунки та за допомогою пластикових карток одержані в банкоматах міста, розподілені між собою та використані на власний розсуд.

Загальна сума завданих збитків сягнула понад 750 тисяч гривень.

Вивчивши зібрані слідчими УСБ України в Херсонській області докази, апеляційний суд Херсонської області ухвалив визнати винною начальника кредитного відділу банку за ч.5 ст.191, ч.2 ст.28, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Матеріали кримінальної справи стосовно співучасниці фінансових махінацій, у зв’язку з її тривалою хворобою, виділені в окреме провадження. Слідство триває.
За матеріалами: Житомир Експрес
Погода, Новости, загрузка...