Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 12:00
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 января 2012, 22:19

Єдиний податок – зміни в оподаткуванні. Коментарі житомирських податківців. Відео

Новий податковий кодекс вже вступив в дію і з-поміж нововведень - розділ про «Спеціальні податкові режими» і зокрема спрощену систему оподаткування, обліку та звітності
Згідно з такими новаціями, фізичні особи – підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування поділятимуться на три групи, кожній з яких встановлена окрема ставка податку.

Саме такі зміни у Податковому кодексі зумовили чималу кількість звернень до податкових органів щодо розяснень. Втім приводу для хвилювання немає – кажуть податківці. Норми закону вони роз»яснюють у телефонному режимі і безпосередньо для журналістів.

Телефонні лінії у податковій нині гарячі. До них звертається чимало приватних підприємців аби отримати персональне роз»яснення щодо законодавчих змін. З 1 січня вступив в дію закон, відтак змінився порядок подання заяви і сплати податків аби перейти на спрощену систему, тому платники хвилюються. Але хвилюватися не варто – кажуть податківці.

І якщо на сьогодні мінімальна заробітна плата 1073 гривні, то максимальна ставка буде 200 гривень, як і раніше.
У Житомирській області понад 70 тисяч приватних підприємців і більша частина працює на спрощеній системі оподаткування. З-поміж новацій – підприємців поділено на три групи.

Для них ставка податку буде в межах 10-100 гривень. Від 20 до 200 гривень сплачуватимуть підприємці так званої «другої групи» і до третьої належать особи, які мають до 20 найманих осіб, а обсяг доходу не перевищує трьох мільйонів гривень. Ставка для цієї групи – 3 відсотки від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5 відсотків без сплати ПДВ.

Податківці кажуть – незадоволені новаціями будуть завжди. Проте роз»яснювальна робота допоможе вирішити всі проблемні аспекти.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...