Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 05 жовтня 02:18
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі відбулися заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць України
У Житомирі відбулися заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць України
У Житомирі відбулися заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць УкраїниУ Бердичеві відбулося відкриття дитячого будинку сімейного типуЛіцей №25 у Житомирі стане «Школою майбутнього»Фахівці ДСНС Житомирщини урочисто відзначили День рятівника

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
https://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 июля 2012, 13:11

Як на Житомирщині заварні тістечка поклали на лікарняні ліжка майже 30 бердичівлян. Подробиці

Цими вихідними в інфекційному відділенні міської лікарні спостерігався «аншлаг» – протягом 7-9-го липня почали масово поступати бердичівляни з гострими кишковими інфекціями. На лікарняних ліжках опинилось 27 людей, серед них 8 дітей віком 3-7 років.

Ірина Танадайчук: «Я сюди потрапила четверта, а до ранку нас уже було 20 чоловік. Мене у коридорі поклали, бо місць не було».

Раїса Костюченко, завідувач інфекційним відділенням Бердичівської ЦМЛ: «Зі збору анамнезу стало відомо, що усі хворі вживали тістечка. Звісно, вони їли багато інших продуктів, але кожен, хоча б у невеликій кількості, вживав тістечко. Стан хворих був середньої важкості, люди скаржились на біль у животі, багаторазовий пронос, високу температуру та сильну слабкість».

Пані Ірині вже значно краще. До лікарні жінку із поганим самопочуттям і температурою 39 доставила «Швидка».

Ірина Танадайчук: «Купила я тістечко, принесла додому, діти не захотіли їсти, тому я вирішила з’їсти одне сама. Вночі піднялась температура, до п’яти ранку почався кишковий розлад. Я думаю, що це тістечка «винні», бо діти не їли».

Коли Ірина Танадайчук опинилась у лікарні, то зрозуміла, що не одна вона постраждала через вживання тістечка. Як виявилось, пацієнти купували заварні кільця з масляним кремом у магазинах в різних куточках міста. Ймовірно, припускають бердичівляни, до отруєння призвела одна й та сама партія солодощів.

Любов Ярошевська розповідає: тістечок практично не їсть, але того дня все-таки спокусилась двома еклерами. Продавець запевнила, що вироби свіжі.

Любов Ярошевська: «Воно наче було свіже, я з’їла і нічого не запідозрила, а вже на ранок були всі симптоми. Думала, ще в домашніх умовах полікуюсь, але все-таки вирішила викликати «Швидку».

Нині постраждалі одужують, п’ятьох уже виписали додому. Вивченням обставин масового отруєння займаються правоохоронці та санітарні лікарі.

Останні, зокрема, вже знайшли цех, де могли виробляти ці тістечка.

Валерій Биков, головний державний санітарний лікар Бердичівського району: «Під час обстеження було встановлено, що усі тістечка виготовлялися на приватному підприємстві «Лакомка», яке знаходиться у Бердичеві. В ході обстеження встановлено, що на підприємстві відсутній дозвіл санітарно-епідеміологічної служби на початок роботи даного об’єкта. Санітарний стан його незадовільний, порушувались умови виготовлення продукції. Дані про проходження працівниками медичного огляду не були надані».

Санстанція винесла постанову про заборону виготовлення та реалізації продукції даного цеху. На його власника складено відповідний протокол. Остаточних висновків санітарних досліджень поки що немає, каже Валерій Биков. За попередніми даними, до отруєння могла призвести сальмонела.

В умовах великої спеки «заробити» кишкову інфекцію дуже просто, застерігають лікарі. Порушення умов виробництва, зберігання чи транспортування продуктів «плюс» неуважність самих громадян можуть призвести до хвороб.

Валерій Биков, головний державний санітарний лікар Бердичівського району: «Покупці повинні звертати увагу на термін придатності продуктів, умови їх зберігання та реалізації. Якщо ми будемо уважно ставитись до свого здоров’я, то зможемо уникнути подібних випадків».
За матеріалами: ВІК
Погода, Новости, загрузка...