Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 19 листопада 15:09
Анонси
В епіцентрі
На Житомирщині відбувся аграрний форум у межах проєкту «Діалог влади та бізнесу»
На Житомирщині відбувся аграрний форум у межах проєкту «Діалог влади та бізнесу»
На Житомирщині відбувся аграрний форум у межах проєкту «Діалог влади та бізнесу»Житомирщина готова до викликів зими. В області створено понад 700 пунктів незламностіНа Житомирщині відбулося П’яте регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові УкраїниСформовано новий склад молодіжної ради при Житомирській ОВА

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
https://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 апреля 2019, 00:07

Житомир відпрацьовує нове шкільне харчування

Нещодавно переможець проекту «МайстерШеф» Євген Клопотенко разом з командою проекту «Нове шкільне харчування» презентував у Житомирі «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах».

Протягом березня-квітня 2019 року департамент освіти спільно з фізичними особами-підприємцями, які забезпечують харчування у закладах загальної середньої освіти, на базі їдальні ліцею № 25 провели практичні відпрацювання окремих рецептів з вказаного збірника, зокрема, нових салатів та кебабу з сиром.

У квітні 2019 року на базі гуманітарної гімназії № 23 проведено семінар, на якому фахівцями розглянуто асортимент страв, що пройшли контрольне опрацювання у шкільних їдальнях відповідно до збірника рецептур, обговорено характеристики пророблених страв.

Особливістю страв є використання продуктів та спецій, що є новими в шкільному харчуванні та не використовувались досі (насіння гарбузу, соняшника, селера, кінза, імбир, кориця, гвоздика, карі, куркума, паприка, орегано, хмелі-сунелі, чорний перець та ін).

Станом на квітень 2019 року в місті на базі шкільних їдалень продовжується опрацювання технології приготування страв, їх виходу, зовнішнього виду, смакових якостей, а насамперед, вивчається сприйняття цих страв дітьми.

Так, практично опрацьовано наступні рецептури: №41 Пиріг пастуший; №42 Болоньєзе; №43 Курка з паприкою; №44 Нагетси курячі; №45 Стіки курячі (курячі палички); №51 Курячий шніцель; № 53 Пюре морквяне з імбиром; №55 Картопляне пюре з соком буряка; № 56 Картопля запечена з куркумою; №70 Бефстроганов з вареної яловичини; №77 Рис «Паелья»; №82 Котлети рибні; №83 Хек запечений; № 54 Ньоки (картопляні галушки); №4 Салат з буряком, картоплею та квашеною капустою; №5 Салат з буряком та сухариками; №7 Салат з капусти з ароматною олією; №8 Салат з капусти з зеленим горошком; №11 Салат картопляний; №12 Салат з капусти з насінням;

№14 Салат з буряком і селерою; №24 Салат з яблуками та квашеною капустою; №39 Кебаб з сиром; №91 Олія ароматна; №92 Соус каркаде; №107 Чай масала; №108 Чай каркаде.

Наразі всі опрацьовані страви видаються у вільний продаж учням 5-11 класів з метою вивчення сприйняття їх дітьми та попиту маленьких споживачів.

Після затвердження автором збірника нового шкільного меню у відповідних державних органах нові страви, що вже стануть знайомі та сприйняті дітьми, будуть включені до меню їдалень житомирських шкіл.
Погода, Новости, загрузка...