Станом на 14 лютого (за минулу добу 13 лютого) фахівцями територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 5 позапланових заходів державного нагляду (контролю), під час яких порушення виявлено на 3 агропродовольчих ринках. За результатами перевірок направлено 3 листи з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринків щодо усунення виявлених порушень, в 2 листах проінформовані органи місцевого самоврядування та в 1 –правоохоронні органи.
Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 23 перевірки суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлені на 4 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 2, громадського харчування – 2). За результатами перевірок направлено 4 листи з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень та в 1 листі проінформовані органи місцевого самоврядування.
З 20 січня Житомирська область перейшла до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки через перевищення коефіцієнту виявлення випадків інфікування.
«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним про наближення регіону до «червоної» зони.