В Житомирі пройшли рейди по місцях продажу шаурми. Відео
По місцях продажу шаурми у Житомирі проводять профілактичні рейди працівники міліції. Виготовлення цієї страви без дозволів державних контролюючих органів, використання м’яса невідомого походження, відсутність санітарних умов – повсюдні порушення, які виявили правоохоронці у кіосках, де торгують улюбленою стравою багатьох.
Шаурма з кіосків потенційно небезпечна для вживання, такий висновок можна зробити за наслідками перевірок проведених працівниками ветеринарної міліції на ринках Житомира. Працівники кіосків не завжди спокійно зустрічали правоохоронців.
Окрім відсутності дозвільних документів, - правоохоронці виявили, що саму страву часто готують з продуктів невідомого походження. LIFE Віталій Паламарчук, заступник начальника ветеринарної міліції УМВС України в Житомирській області: "Шаурма виготовлялася з філе курятини без ветернарно-супровідних документів. На власника продукції буде накладене адміністративне стягнення відповідно до статті 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф загальною сумою триста шість гривень."
Виявлені порушення у більшості випадків стосуються чинників, які впливають на якість продукції. Тому, попри супротив, порушникам довелося утилізувати м’ясо, що не мало супровідних документів та припинити виготовлення шаурми до часу надання дозволів.