Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Середа, 19 листопада 07:58
Анонси
В епіцентрі
На Житомирщині відбувся аграрний форум у межах проєкту «Діалог влади та бізнесу»
На Житомирщині відбувся аграрний форум у межах проєкту «Діалог влади та бізнесу»
На Житомирщині відбувся аграрний форум у межах проєкту «Діалог влади та бізнесу»Житомирщина готова до викликів зими. В області створено понад 700 пунктів незламностіНа Житомирщині відбулося П’яте регіональне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові УкраїниСформовано новий склад молодіжної ради при Житомирській ОВА

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
https://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 декабря 2024, 16:59

Віталій Бунечко: Системне реформування шкільного харчування на Житомирщині продовжується

Віталій Бунечко: Системне реформування шкільного харчування на Житомирщині продовжується


18 грудня під головуванням Першої леді України Олени Зеленської відбулася стратегічна сесія, присвячена реформі шкільного харчування. У заході, що проходив в онлайн-форматі, взяли участь голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, директорка Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович, а також інші представники цього структурного підрозділу.

Протягом 2020–2023 років у школах Житомирської області було модернізовано 75 харчоблоків. Зокрема, встановлено сучасне обладнання, проведено ремонти та закуплено нові меблі.

«У 2024 році ця робота продовжилася: завдяки державній субвенції та співфінансуванню громад подібні проєкти були реалізовані ще в шести громадах» , – зазначив Віталій Бунечко.

Оновлення стосується не лише матеріально-технічної бази, але й організації харчування. У всіх закладах освіти запроваджено нове меню, яке відповідає сучасним нормам. Більше ніж у 850 закладах впроваджено стандарти НАССР, що забезпечують контроль якості на кожному етапі приготування та подачі їжі. У Житомирі реалізовано інноваційну систему «дабл-меню», яка враховує вподобання учнів і пропонує страви як національної, так і європейської кухні. Для шкіл, які не мають власних харчоблоків, організовано кейтеринг або буфетне обслуговування.

Професійна підготовка кухарів також є важливою частиною реформи. На базі трьох кулінарних хабів за останні роки кваліфікацію підвищили близько тисячі кухарів. У 2024 році Житомирський професійний ліцей започаткував нову спеціальність «Кухар дитячого харчування», що сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців.

Особливу увагу приділено харчуванню учнів початкових класів. Уряд виділив 2 мільярди гривень на ці цілі, з яких 82 мільйони спрямовано на громади Житомирщини.

Реформа шкільного харчування продовжує рухатися вперед! Це допоможе забезпечити нашим дітям гідне майбутнє, починаючи з найважливішого – здорового харчування.
Погода, Новости, загрузка...