Нагадаємо, з 29 червня по 2 липня 2014 року до інфекційного відділення Житомирської центральної лікарні № 1 госпіталізовано 15 осіб, які захворіли після харчування в одному із розважальних комплексів Житомира. Серед них 9 студентів, які 27 червня святкували випуск.
Ще 5 осіб 28 червня були присутні на весіллі в тому ж комплексі та 1 особа - це кухар комплексу, який брав участь у приготуванні страв. Представниками обласної СЕС проведені обстеження для встановлення причин отруєння.
За даним фактом відкрито надзвичайну ситуацію, пов'язану з небезпечною інфекційною хворобою (за ознакою: дизентерія та інші гострі кишкові інфекційні захворювання встановленої та невстановленої етіології, сальмонельоз, вірусний гепатит А та ін.).