Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 04 жовтня 17:25
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі відбулися заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць України
У Житомирі відбулися заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць України
У Житомирі відбулися заходи з нагоди Дня Захисників та Захисниць УкраїниУ Бердичеві відбулося відкриття дитячого будинку сімейного типуЛіцей №25 у Житомирі стане «Школою майбутнього»Фахівці ДСНС Житомирщини урочисто відзначили День рятівника

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
https://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 ноября 2011, 10:03

Сергій Рижук: „Житомирщина має всі підстави стати центром пивоваріння”

Очільник області вважає Житомирщину центром пивоваріння, тому що уся наявна в регіоні сировина класично наближена до справжнього пива. За словами Сергія Рижука, пивоварний ячмінь ще з радянських часів культивувався головним чином на Житомирщині.
Сергій Рижук: „Житомирщина має всі підстави стати центром пивоваріння”
4 листопада голова облдержадміністрації Сергій Рижук здійснив робочу поїздку в Радомишльський район. У ході поїздки очільник області, його заступник – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, Житомирський міський голова Володимир Дебой відвідали пиво-безалкогольний комбінат „Радомишль” та взяли участь у першому фестивалі пива „OettiengerFest”.

ПБК „Радомишль”, який у 2011 році у складі групи компаній „Рідна марка” увійшов до міжнародного холдингу „Oasis CIS”, розпочав випуск німецького пива OeTTINGER. Продукт виробляється з 1731 року і вважається найкращим у Німеччині.

Оглянувши виробництво, голова облдержадміністрації зазначив, що для виготовлення високоякісного пива потрібно поєднувати українські традиції з німецькими та чеськими технологіями: „Якщо ми хочемо мати своє, то повинні навчитися у того, хто це вже освоїв”.

Очільник області вважає Житомирщину центром пивоваріння, тому що уся наявна в регіоні сировина класично наближена до справжнього пива. За словами Сергія Рижука, пивоварний ячмінь ще з радянських часів культивувався головним чином на Житомирщині. Житомирський хміль складав 70% колишнього союзного обігу. У нашому місті знаходилось підприємство „Укрхміль” – своєрідне міністерство хмелярства. „Для вирощування якісного хмелю підходить наш клімат, природа. Ще одна складова – м’яка вода. І якщо додати добрі руки, добре серце наших людей, аж тоді з’являється якісний продукт”, – переконаний очільник області.

„У виробництві пива обов’язково має бути вітчизняний хміль, – стверджує Сергій Рижук. – Ті 900 тонн хмелю, які збирає Житомирщина, не затребувані. Потрібно на законодавчому рівні зобов’язати пивоварів використовувати власну, українську, сировину, адже вона високоякісна і нічим не поступається імпортній”.

Представники влади відвідали також музей домашньої ікони в замку „Радомисль”.

житомир ньюс
Автор статті: Сергій Рижук: „Житомирщина має всі підстави стати центром пивоваріння”

Погода, Новости, загрузка...