Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 13:19
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 апреля 2015, 18:49

На Житомирщині проводять обшуки в офісах фірм, причетних до фінансування бойовиків ДНР і ЛНР

У ході слідства МВС спільно з Генпрокуратурою провели 20 обшуків у Києві, а також у Житомирській, Полтавській, Сумській і Донецькій областях. Діяльність цієї ОЗГ очолював син колишнього народного депутата від Партії регіонів і колишнього губернатора Донецької області А. Близнюка. Міліція вже вилучила 12 млн. грн., призначених для фінансування бойовиків ДНР і ЛНР. Ці гроші, а також ще близько 200 тис. доларів США були вилучені в результаті слідчих дій, проведених Головним слідчим управлінням МВС та Генпрокуратурою. Кошти були отримані в результаті шахрайських схем з продажу державі вугілля, видобутого на захоплених терористами шахтах. Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков.

За його словами, Головне слідче управління МВС України кілька місяців розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного продажу у 2014-2015 рр. вугілля, яке видобувалося на тимчасово окупованій території Луганської і Донецької областей.

«Схема така: вугілля, незаконно вивезене з окупованої території, оформлялося як таке, що належить приватним фірмам, після чого продавалося ряду підприємств, зокрема «Краматорськтеплоенерго», яке отримує кошти на вироблення електроенергії від державного підприємства «Енергоринок». А далі все брутально просто – отримували гроші на рахунок, знімали за підробленими документами готівкою – вивозили в ДНР/ЛНР. Таким чином, держава купувала фактично державне вугілля, видобуте на захоплених терористами шахтах», – підкреслив глава МВС.

Зловмисники відкрили приватні фіктивні фірми спеціально для реалізації незаконної схеми. Діяльність цієї ОЗГ очолював син колишнього народного депутата від Партії регіонів і колишнього губернатора Донецької області А. Близнюка. Гроші з рахунків цих фірм знімалися готівкою і направлялися на фінансування терористів.

Арсен Аваков повідомив, що керівники цих фірм вже допитані. Вони дали свідчення, що зареєстрували фіктивні підприємства і стали директорами за матеріальну винагороду і не мають ніякого стосунку до їх фінансово-господарської діяльності.

У ході слідства ГСУ МВС спільно з Генпрокуратурою провели 20 обшуків у Києві, а також у Житомирській, Полтавській, Сумській і Донецькій областях.

Під час обшуків правоохоронцями вилучено близько 200 тисяч доларів США, 12 мільйонів гривень, десятки банківських карток, десятки мобільних телефонів, сім-карти українських і російських операторів, документи на оренду і ключі від банківських сейфів, електронні носії інформації, документи та печатки офшорних кампаній, 6 одиниць вогнепальної зброї та 830 патронів.

«Афери на труднощах і горі. Клубок тільки починає розплутуватися. Слідчі дії тривають», – підкреслив Арсен Аваков.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...