Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 11:19
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 июня 2017, 13:30

Сергій Сухомлин: «Житомиргаз» має перерахувати платіжки за переплачений житомирянами газ»

У Житомирі проведуть судово-будівельну технічну експертизу щодо встановлення прибудинкових лічильників на облік газу ПАТ «Житомиргаз». Відповідну ухвалу виніс Корольовський районний суд. Про це на брифінгу повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Він наголосив, що встановлення приладів прибудинкового обліку газу для населення призвела до того, що платіжки за спожитий газ у житомирян виросли в 5-6 разів. ПАТ «Житомиргаз» не погоджував встановлення лічильників з органами місцевого самоврядування та ОСББ. У такому разі має бути проведений перерахунок за переплачений житомирянами газ.


Сергій Сухомлин: «Житомиргаз» має перерахувати платіжки за переплачений житомирянами газ»
«До мене на прийом приходять пенсіонери та показують платіжки, в яких вказана оплата після встановлення прибудинкового лічильника не за 14 кубів газу споживання, як раніше, а за 102 куба. Ми почали розбиратися з цим питанням. Після того як ми перевірили законність встановлення цих механізмів обліку. Виявилось, що жодних містобудівних умов та дозволів на ці роботи не було. Також не було декларації на початок робі, та не проводилась здача цих об’єктів в експлуатацію», - наголосив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Було накладено штрафи на кожен встановлений об’єкт обліку газу у розмірі 280 тисяч гривень, а таких пунктів обліку газу в Житомирі встановлено більше 100.

«Ми не хочемо таким чином нанести фінансові збитки ПАТ «Житомиргаз». У зв’язку з тим, що прибори не введені в експлуатацію, житомирянам мають зробити перерахунок за переплачений газ. Ми вже готуємо колективний позов до суду від асоціації ОСББ, з тим щоб «Житомиргаз» провів перерахунки по всім будинкам, де було встановлено прибудинкові лічильники. Якщо лічильники не введенні в експлуатацію, то «Житомиргаз» не мав права виставляти житомирянам по ним платіжки», - зауважив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що раніше Сергій Сухомлин заявляв, що не дозволить наживатися на житомирянах через незаконне встановлення ПАТ «Житомиргазом» прибудинкових лічильників. У Житомирі 118 багатоповерхівок обладнали газовими лічильниками.
Погода, Новости, загрузка...