Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 14:40
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 марта 2012, 10:30

Олександр Мороз у Житомирі: Соціалістична партія - обов’язково буде в парламенті!

Олександр Мороз у Житомирі: Соціалістична партія - обов’язково буде в парламенті!
Тепло і сердечно 25 березня присутні на пленумі Житомирського обкому СПУ зустріли виступ голови партії Олександра Мороза, який проаналізував ситуацію в країні, чітко накреслив завдання нашої партії в складний період новітньої вітчизняної історії.

«Ситуація в державі надзвичайно складна. Іде підготовка до виборів. Ви бачите, які настрої в суспільстві. Сьогоднішню владу люди не сприймають. Більше, навіть як минулу. Хоча ця влада діє тими ж методами , як і попередня. Бо хто при владі знаходиться, сидить на відкатах, займається дерибаном бюджету. А це позначається в цінах на ліки, послуги і т.ін. Тобто люди утримують таку владу, яка не повинна бути в державі. Я категорично проти цього», - сказав О.Мороз.

Ми – опозиційна партія до політики цієї влади, заявив О.Мороз. Але не така «опозиційна» яка сьогодні демонструється у вигляді Яценюка, Турчинова і інших. Бо вони такі ж самі, і вони робитимуть теж саме. На превеликий жаль в суспільстві панує зневіра, що щось можна змінити. Сьогодні майже половина населення не знає, як буде голосувати на виборах. Не хоче ні за кого голосувать. Немає довіри до влади, немає довіри до політичних партій, до нашої в тому числі. Це ми повинні розуміти.

Кажучи про участь у виборах, Олександр Мороз звернув увагу на те, що під час виборів ми будемо зустрічати страшний спротив з боку нинішньої влади, але ми будемо мати страшний спротив і з боку тих, хто називає себе опозиціонерами. Вони нас будуть звинувачувати в тому, що ми, бачте, «заодно» з владою. Ніхто з них не буде читати «Маніфеста», ніхто не буде посилатися до принципових питань щодо Конституції, зміни системи влади, зміни функцій гілок влади і її ланок, відносно землі, відносно соціальної політики, відносно багатьох тих питань, в яких ми абсолютно чітко вказали на свою позицію, котра підкреслює – партія опозиційна і буде готуватися саме до таких перемін у суспільстві. Наше завдання дійти до тих 40-50 процентів людей, які сьогодні не визначилися. В тому є великі складнощі, але в тому є необхідність, інакше результату не буде.

У цій політичній кампанії, сказав О.Мороз, будуть мати важливе значення вибори мера в місті Києві. Тому ми повинні мати нормальну свою альтернативну кандидатуру. Може вона і не набере достатньої кількості голосів, але вона повинна продемонструвати, що партія жива, партія є, і має перспективи на виборах в парламент. А в цьому якраз є велика необхідність. І до речі, довіра в людей до конкретних наших представників залишається – хто би що не говорив, як би не оббріхували партію. Провели вибори от зараз. Двох мерів міст – соціалістів, кілька сільських голів-соціалістів обрали. Більша підтримка в процентах, ніж у БЮТ на довиборах останнього періоду. Це говорить про те, якщо людина достойна, якщо правильно організувати роботу: агітаційну, пропагандистську, роз’яснювальну – то люди проголосують так, як потрібно. Інша складність для нас усіх полягає в захисті результатів виборів. У 2007 році ми ж пройшли в парламент. Ми пройшли в парламент за підтримки людей. Але ми не змогли подолати бандитизм з боку того ж Ющенка, Балоги й інших, які забрали наші голоси в Закарпатті, Одесі, на півночі Криму і в інших місцях. Ми взяли 4,5%, аж тоді виявилося, що нам не вистачає 0,11% до прохідного бар’єру…

Зараз завдання дуже складні. Зараз ми маємо закон дестабілізаційний. І хто б що не говорив, це була змова між комуністами, регіоналами, бютівцями і іншими, які прагнули забезпечити собі проходження в парламент. Тому вони підняли бар’єр, розділили на два види депутатів…

У зв’язку з цим, підкреслив Олександр Мороз, буде два види кампанії: за мажоритарними округами і за партійними списками. Тому найперше – підібрати таких людей, які користуються довірою у населення. Думаю, є можливість в кожній області мати представників, яких можна обрати в парламент, якщо чесно проводити вибори. Результати будуть залежати від тих людей, які будуть знаходитися в комісіях. Треба щоби це були надійні люди. В комісії треба направити таких людей, які мають совість і відчувають відповідальність перед тими, хто їх направив в ці комісії.

О.Мороз звернув увагу присутніх на основні моменти, які повинні бути домінуючими під час виборчої кампанії. Це і питання Конституції, і що робиться сьогодні з земельним законодавством, яка афера закручується сьогодні відносно землі. І в соціалістів є конкретні пропозиції, проекти законів з цих питань. Треба, щоби люди про це знали. Треба, щоби люди знали, на яку небезпеку вони наражаються, якщо земля стане товаром. Україна може втратити державність. А щоби цього не сталося – треба виконувати програму Соціалістичної партії.

Олександр Мороз нагадав, що з’їзд на його пропозицію прийняв рішення, щоби всі колишні депутати балотувалися в мажоритарних округах. А список буде представлений іншими людьми, молодшими, перспективними, які зможуть за партію замовити слово, відстояти її позицію.
Олександр Мороз висловив тверду впевненість у тому, що Соціалістична партія обов’язково буде в парламенті.
За матеріалами: Рупор Житомира
Погода, Новости, загрузка...