Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 27 квітня 03:33
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

8 августа 2013, 12:34

Лідер Житомирської «Батьківщини» Сергій Пашинський: Ми звернемося до Європейського суду через переслідування

«Батьківщина» домагатиметься скасування вироку керівнику донецької обласної організації партії Костянтину Матейченку у судах вищої інстанції та в Європейському суді з прав людини.
Лідер Житомирської «Батьківщини» Сергій Пашинський: Ми звернемося до Європейського суду через переслідування
Про це заявив народний депутат Сергій Пашинський.

Він наголосив, що «Батьківщина» обурена «цинічним блюзнірським вироком суду міста Артемівська щодо Матейченка».

«У нас немає жодного сумніву, що це незаконне рішення буде скасовано або в Україні, або в Європейському суді з прав людини», - сказав народний депутат.

Пашинський заявив, що процес у справі Костянтина Матейченка був відверто замовним.

«Кримінальна справа проти Матейченка була порушена, коли його було зареєстровано кандидатом у народні депутати по одному округу з паном Клюєвим, а друге дихання ця справа отримала коли Костянтина було призначено головою донецької парторганізації «Батьківщини», - сказав Сергій Пашинський.

«Цей блюзнірський вирок суду завдав шкоди нашій державі на міжнародній арені та вкотре засвідчив деградацію судової гілки влади в Україні», - підкреслив народний депутат.

Окрім того, Пашинський повідомив, що сьогодні у Артемівську він мав розмову з керівництвом СІЗО, де утримується голова донецької «Батьківщини». Однак, за його словами, суддя, яка ухвалила політично мотивоване рішення щодо опозиціонера, від зустрічі з народним депутатом відмовилась.

Сергій Пашинський також нагадав, що сьогодні активісти «Батьківщини» разом із союзниками з опозиційних партій «Свобода» та «Удар» провели мітинг під стінами донецької обласної прокуратури проти політичних переслідувань.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...