Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 19 березня 10:01
Анонси
В епіцентрі
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна Вовк
У Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’яЖитомирські рятувальники зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 февраля 2020, 12:44

У Житомирі чоловік віддав шахраєві 53 тисячі гривень

Поліція вкотре закликає жителів Житомирщини бути вкрай обережними під час укладання фінансових угод

За минулу добу до поліції звернулись троє жителів області із заявами про шахрайства. Загальна сума завданих збитків склала понад 57 тисяч гривень. Нині у рамках досудових розслідувань поліцейські встановлюють осіб, причетних до правопорушень. Разом з тим правоохоронці закликають полісян дбати про безпеку власних фінансових операцій.

До Бердичівського відділу поліції звернувся 24-річний житель райцентру. Заявник розповів, що кілька днів тому, повіривши незнайомцю, у якого збирався придбати годинник, втратив з власного банківського рахунку майже 4 тисячі гривень.

Поліцейські з’ясували, що чоловік знайшов оголошення про продаж годинника на одному із сайтів у мережі Інтернет. Відтак зв’язався з продавцем за допомогою месенджера та домовився про купівлю. Він зробив перерахунок обумовленої суми за допомогою мобільного додатку, однак продавець повідомив, що грошей не отримав та запропонував зробити повернення коштів, нібито гарантоване сайтом. Для цього чоловік надіслав заявнику гіперпосилання, за яким заявник увійшов на інтернет-сторінку, де ввів відомості про свою банківську картку. Вже скоро на його мобільний телефон стали надходити смс-повідомлення про зняття з рахунку коштів у загальній сумі 3800 гривень.

До Житомирського відділу поліції звернувся 31-річний житомирянин, який розповів, що довірився малознайомому чоловіку та втратив значну суму коштів. За словами заявника, наприкінці минулого року він віддав у якості завдатку за виготовлення кухонних меблів 53 тисячі гривень. Але відтоді не отримав ні замовлення, ні повернув коштів, а сам «майстер» зник.

Ще одна житомирянка, скориставшись інтернет-сервісом для підбору попутників та транспорту, витратила на бронювання квитків майже півсотні гривень. Втім, у подорож вона так і не вирушила через обман, відтак звернулась до поліції.

Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) КК України поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь. Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

Пам’ятайте, що конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо, особливо в телефонному режимі. Цю інформацію маєте знати тільки ви!

Не надавайте особистої інформації про номери банківської картки, рахунку, телефону, «прив’язаного до картки», особливо, якщо спілкуєтесь із незнайомим абонентом або даєте оголошення в інтернет-мережі.

Здійснюючи онлайн-оплату, переконайтесь, що знаходитесь на захищеному сайті саме тієї фінансової установи, яка надає послуги. Не переходьте за невідомими посиланнями, наданими вам незнайомцями, для здійснення переказу коштів.

Уважно читайте повідомлення, що надходять на ваш мобільний, звертайте увагу, чи це дійсно номер банківського сервісу та які саме операції проводяться з вашими коштами. За найменших підозр – телефонуйте на гарячу лінію банку та заблокуйте картку.

Намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгівельні інтернет-майданчики та фінансові установи.

Укладаючи угоду про надання послуг чи придбання товарів, особливо якщо йдеться про значні суми, обов’язково складайте письмовий договір, уважно читайте всі умови, перевіряйте контактні дані, а за потреби – радьтеся з фахівцями.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом!
Погода, Новости, загрузка...