Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 03:11
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 сентября 2015, 16:28

У Верховній Раді вибухнув скандал навколо ситуації в Житомирі

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Поповз трибуни оприлюднив скандальну інформацію навколо обласного центру крові та звернувся до голови Житомирської обласної ради щодо недопущення передачі комунального закладу "Житомирський обласний центр крові" під фактичне керування Кіпрській компанії. Про це повідомляє Рупор Житомира
У Верховній Раді вибухнув скандал навколо ситуації в Житомирі
Ігор Попов, фракція Радикальної Партії Олега Ляшка.
«Шановні депутати! Шановні виборці! Які питання нам найчастіше задають наші громадяни? А чому ми так бідно живемо? А чому у нас такі маленькі зарплати, а ціни зростають? І відповіді на ці питання очевидні. Це неефективні рішення уряду. Це страшенна корупція, яка лише зростає. І це дерибан державного майна, що лише зменшує надходження до Державного бюджету. А звідки ж як не з бюджету будуть нам платити достойні пенсії, достойні зарплати, достойні стипендії?

Верховна Рада України вже завертала неодноразово пропозиції уряду приватизувати прибуткові підприємства. Нам уряд говорить: треба приватизувати підприємства, які не приносять прибутку. І це правильно, але чому в списку нам включають спиртзаводи, лісгоспи – ті підприємства, на яких працює купа наших громадян, які заробляють нормальну зарплату і які можуть далі платити податки до бюджету.

Я закріплений рішенням фракції за роботою в Житомирській області. І от буквально на днях до мене звернулися наші виборці з Житомирської області з вимогою зупинити дерибан комунального майна. На жаль. на наступну сесію обласної ради, на наступний тиждень Житомирська обласна рада зібралася приватизувати обласний центр крові. 60 відсотків акцій вони хочу віддати приватній компанії, яка зареєстрована на Кіпрі (на Кіпрі!), яку там контролюють колишні регіонали. Навіщо це робиться? Зрозуміло навіщо. Як тільки це буде зроблено, піднімуться ціни на препарати крові. У нас що, ми не розуміємо, які ціни високі в аптеках на всі ліки на сьогодні, а препарати крові вони життєво необхідні для людей, які мають тяжкі хвороби. І обласна рада хоче підняти ціни для всіх категорій населення? Зрозуміло, що коли лише 30 відсотків залишається в комунальній власності, цю частку швидко розмиють і заберуть.

Приватизується стратегічне на сьогодні підприємство, тому що в Україні йде війна. На території Житомирської області базують дві військові частини. У нас, на жаль, зростає кількість поранених, яким потрібні ці препарати. І тому з цієї високої трибуни я звертаюся до Житомирської обласної ради, до її депутатів, до голови обласної ради пана Француза, виключити це питання з порядку денного, проводити консультації з громадою, проводити консультації з профільними комісіями, ми знаємо, що в комісіях обласної ради це питання так само блокується, нормальні депутати не дозволяють займатися деребаном комунальної власності, вони розуміють, що це не можна робити.

Радикальна партія завжди буде протистояти такому деребану у Верховній Раді, в уряді, в кожній місцевій раді, якщо ми будемо такі факти, на вилах будемо виводити з залу, з депутатства тих, хто цим займається. Я закликаю громаду міста Житомира, громаду обласну слідкувати хто, як голосує, за позицію кожного депутата і на найближчих виборах давати оцінку тим депутатам, по діяльності кожного, по заслугах, по справах»
, - йдеться у виступі Ігоря Попова.

У свою чергу голова Житомирської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Ілля Смичок заявив, що бажання передати у приватні руки центр крові – це зрада національним інтересам.

«Обласний центр крові є стратегічним підприємством. В Житомирській області базуються такі відомі військові частини як 95-та, 26 та 30 бригади, які знаходяться на передовій в зоні АТО. Тому, коли в країні йде війна, бажання передати такий стратегічний заклад в приватні руки, це – зрада національним інтересам!», - наголосив Ілля Смичок.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...