Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 08:17
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 мая 2016, 16:13

Президент на Житомирщині: Професійний сержантський корпус дуже важливий у реформуванні національного війська

Професійний сержантський корпус дуже важливий у реформуванні національного війська – Президент на зборах сержантського складу ЗСУ
Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко поставив перед оборонним відомством низку завдань.
Президент на Житомирщині: Професійний сержантський корпус дуже важливий у реформуванні національного війська
Глава держави відвідав загальновійськовий полігон Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на Житомирщині та взяв участь у зборах сержантського та старшинського складу ЗСУ.

Серед завдань Міністерства оборони України — забезпечення професіоналізації сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом, значне підвищення показників укомплектованості зазначеної категорії військовослужбовців. Визначення та розмежування функції сержантів та офіцерів. «Кожен має своє завдання, кожен має свою відповідальність, і це має бути чітко виписано в нормативних документах», - сказав Президент.

Петро Порошенко висловив впевненість у здатності сформувати сержанта Збройних Сил України як командира-лідера та зазначив, що реалізація поставлених завдань залежить від соціальної привабливості проходження військової служби на посадах сержантського і старшинського складу.

Верховний Головнокомандувач наголосив на необхідності підготовки нового законодавчого забезпечення діяльності молодших командирів у Збройних Силах.

Глава держави зазначив, що питання необхідності підготовки відповідного законодавства обговорив з Міністром оборони України, начальником Генерального штабу. «Ми вже маємо унікальний досвід застосування, досвід АТО. І він буде в повній мірі використаний під час законотворчої роботи», - зазначив Президент.

Петро Порошенко особливо наголосив на необхідності приділяти увагу розвитку лідерських якостей молодших командирів, сержантів: «Особиста організованість, здатність прийняти в скрутний момент те рішення, яке вирішить успіх справи, спроможність мобілізувати власні свої сили і сили ввіреного підрозділу на досягнення основної мети – ось основні риси, які хочу бачити у кожного з вас».
«Отже, створення професійного сержантського корпусу є важливим елементом трансформації національного війська, яке має надзвичайно важливе значення для перемоги у війні проти агресора», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент нагадав, що на останньому засіданні Ради національної безпеки і оборони України було прийнято і підписано Стратегічний оборонний бюлетень, який передбачає реформування ЗСУ та інших силових відомств і підрозділів відповідно до стандартів НАТО. «Це доленосна програма реформ сектора оборони і безпеки, в якій робиться те, чого не робилося 25 років в Україні – повністю перебудовуються Збройні Сили, Служба безпеки, інші силові підрозділи. В тому числі він запроваджує абсолютно нові умови підготовки сержантського складу», - сказав Глава держави зазначивши, що у системі оборони країн-членів Альянсу сержанти й старшини є основою боєздатної армії.

Петро Порошенко наголосив, що навчений патріот, досвідчений сержант, молодший командир, відіграє і відіграватиме надзвичайно важливу роль і у Збройних Силах України. У порівнянні з нещодавнім минулим українська армія значно змінилася: її технічне забезпечення, умови утримання, речове, харчове та медичне забезпечення, змінилася підготовка, взаємодія з партнерами.

«А головне – змінилися люди. Я пишаюся кожним українським військовим, пишаюся країною, яка справляє таке враження на наших партнерів. Мені приємно сьогодні бачити сержантів, представників ЗС Канади, Литви, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, які разом з нами спочатку пройшли навчання на Яворові, а тепер тут уже перевіряють як добре засвоєно урок. І хто б не приїжджав до нас у ЗС, вони приємно здивовані рівнем відданості, взаємодії з нашими партнерами. Я дуже дякую вам, що ми разом», - наголосив Президент.

Глава держави висловив подяку канадським, литовським, американським, британським фахівцям за підготовку та навчання українських військових
Одним із основних завдань діяльності сержантів має стати робота з недопущення небойових втрат серед особового складу, робота, спрямована на припинення вживання підлеглими алкогольних напоїв, попередження скоєння правопорушень, пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю. «Сержанти і старшини мають бути надійними помічниками офіцерів, еталоном професійності і взірцем для наслідування для солдата», - сказав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що повернення додому Героя України Надії Савченко вдалося завдяки «зусиллям дипломатичної служби, наших партнерів з проукраїнської коаліції по всьому світу. «Але їх зусилля будуть марними, якщо ми не будемо мати сильну, ефективну, професійну, боєздатну патріотичну українську армію, основу якої складаєте ви – її сержантський склад», - підкреслив Президент.

«Ваш безцінний бойовий досвід, набутий під час проведення антитерористичної операції на сході України став одним з вагомих чинників на шляху створення однієї з найбільш боєздатних армій на континенті. І це не лише наша думка, і думка не лише наших партнерів, а головне – цьому віддає належне, в тому числі, і наш противник», - наголосив Петро Порошенко.

Представники сержантського корпуса подякували Верховному Головнокомандувачу за постійну увагу і підтримку молодших командирів та подарували Главі держави символіку головних сержантів ЗСУ. Президент запевнив сержантів, що вони мають підтримку з його боку і завжди можуть на нього розраховувати.
Глава держави оглянув бойові стрільби зі зброї, яка є на озброєнні у ЗСУ, зокрема, з АГС, РПГ, тощо. На полігоні були присутні військові інструктори таких країн НАТО, як США, Великої Британії, Литви, які проводять вишкіл наших військових. На зборах присутні 142 військових всіх видів і родів військ ЗСУ, більшість з яких учасники АТО, контрактники.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...