Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 06:48
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 ноября 2011, 09:14

У Житомирі подорожчав проїзд... ліфтом

Анатолія Шлямар, житомирянка: "Я не можу купити карточку, я їсти не маю за що купити. А ходити потрібно часто.
У Житомирі подорожчав проїзд... ліфтом
За одну поїздку ліфтом - 25 копійок. Такий тариф встановили комунальники Житомира. Твердять - це мінімальна сума, необхідна на обслуговування підйомників. Досі проїзд коштував удвічі дешевше. Для багатьох житомирців - нові тарифи стануть непідйомними.

Жителі цієї багатоповерхівки тепер піднімаються до своїх помешкань пішки. Пенсіонерка Анатолія Шлямар живе на восьмому поверсі. Каже, змушена щодня по декілька разів користуватися сходами. Грошей на ліфтову картку не вистачає.

Анатолія Шлямар, житомирянка: "Я не можу купити карточку, я їсти не маю за що купити. А ходити потрібно часто. Я йду в поліклініку, йду в онко".

Ніна Одинцова, житомирянка: "Раньше було 13 заправити і 18 купити карточку, а зараз 25 заправити і 30 купити, це дуже дорого".

У родині Георгія Ревіна підрахували – на ліфтові поїздки відтепер доведеться витрачати понад дві сотні гривень щомісяця.

Георгій Ревін, житомирянин: "Вона ніколи вигідною не було. В мене в сім’ї сім чоловік. На кожного по 30 гривень, 200 гривень в місяць однієї картки на місяць не вистачає".

Міські чиновники кажуть - без здорожчання карток повноцінне обслуговування ліфтів неможливе.

Володимир Дебой, Житомирський міський голова: "Є небезпека, що організації, які проводять щомісячне поточне обслуговування, не будуть отримувати плату. І таким чином, у випадку зупинки ліфта, він не буде своєчасно мати поточне обслуговування".

Однак представники підприємств, що обслуговують міські ліфти - говорити на камеру про необхідність здорожчання - відмовилися. Лише в одній із таких приватних фірм телефоном поскаржилися, що грошей, які люди сплачують за картки, ледь вистачає на технічне обслуговування підйомників.

У Житомирі - багато підйомників, не оснащених картками. Мешканці таких будинків - сплачують комунальникам за користування ліфтом щомісяця від 10 до 40 гривень з квартири.

5 канал
Погода, Новости, загрузка...