Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 10:23
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 августа 2015, 08:04

Колишній офіцер Житомирської СБУ зробив резонансне звернення до голови СБУ Грицака

Під час прес-конференції для житомирських ЗМІ колишній «спецслужбовець», а нині правозахисник Володимир Купріяненко записав відеозвернення до голови СБУ Василя Грицака. Про це повідомляє Обласний сайт новин Житомир Ньюс

Оприлюднити історію свого звільнення з лав Служби безпеки його змусила судова тяганина, яка продовжується уже три роки.

Як повідомив В. Купріяненко , він працював у 2008-2010 роках старшим оперуповноваженим в Департаменті захисту національної державності СБУ в м. Київі, а в 2011-2012 роках - у відділі по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Житомирській області. За його словами, саме у 2012 році ,за часів президентства В. Януковича він не погоджувався виконувати злочинні накази відомства. Про це писав листи до РНБО та рапорти з проханням вжити керівництву відповідні заходи. Однак, саме така активність, на його думку, і дала привід для його звільнення. Після трьох безпідставних доган, його звільнили з роботи за невиконання умов контракту, хоча, за свідченням В. Купріяненка, на той час строк контракту вже закінчився, а нового він не підписував. Але у справі В. Купріяненка фігурує контракт з підписом, якого він не визнає і щодо достовірності якого вимагає графологічної експертизи.

Копію цього контракту правозахисник продемонстрував журналістам. «Неодноразово у суді першої інстанції я робив заяви, що ані рапорту, ані самого контракту на 2004-2014 роки я не підписував. Наполягав, що вказані докази є фальшивими та викликають сумнів щодо їх достовірності,- говорить Володимир Купріяненко, - але ні несхожість підпису, ні невідповідність дат закінчення першого і початку другого контракту, ні те, що дата підписання контракту співпала з часом відпустки (тоді я перебував у Криму),не насторожувало суду».

На три роки затягнулася судова справа щодо незаконного звільнення за позовом В. Купріяненка до СБУ та УСБУ в Житомирській області №0670/8110/12. Позивач просив поновити його на посаді та одразу звільнити, аргументуючи, що умови контракту не виконало тодішнє керівництво відомства, а не він. Однак, рішення Житомирського окружного адміністративного суду 19 травня ц.р.було не на користь позивача.

На запитання журналістів, які ж саме злочинні накази відмовлявся виконувати В.Купріяненко, він нагадав слова теж уже колишнього голови СБУ В. Наливайченка: «Щодо ситуації 2012-2014 рр. у СБУ і, думаю, в більшості інших правоохоронних органів, то треба чітко розуміти, що керівництво в цих структурах на 100% складалося з людей, які тепер проходять за статтями «державна зрада»… Ми чітко можемо сказати, що на 90% потенціал СБУ було спрямовано на боротьбу з опозицією, на боротьбу з активістами і на придушення громадських протестів. Незаконне прослуховування, стеження, бандитські акції проти мітингувальників по всій державі — все це було в злочинному арсеналі, зокрема СБУ, тих часів» (інтерв’ю газеті «День» 01.04.2015 р.).Екс-співробітник СБУ висловив здивування, чому тепер нове керівництво відомства, не визнає його правоти, адже він в своїх рапортах писав саме про такі накази.

В.І. Купріяненко заявив, що збирається відстоювати свої інтереси і в апеляційному суді та скориставшись нагодою, записав відеозвернення до новопризначеного голови СБУ Василя Грицака.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...