Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 03:21
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 ноября 2015, 09:30

У Народичах - вшанували пам’ять Героїв Базару


21 листопада у селі Базар Народицького району вшанували пам’ять українських вояків Волинської похідної групи армії Української Народної Республіки (УНР), які, потрапивши у ворожий полон, відмовились перейти на службу до Червоної армії і були розстріляні у селі Базар.

За інформацією Народицької районної адміністрації заходи розпочалися покладанням квітів до Меморіалу пам'яті Героїв Базару та служби по загиблим воякам армії УНР.

Участь в заході також взяли громадські активісти, члени націоналістичних організацій, місцеві жителі. Учасники мітингу наголосили на необхідності зберігати пам'ять про історичні події, шанувати подвиг героїв Базару, а також загиблих в АТО на сході України українських вояків.

Відкриваючи мітинг, Базарський сільський голова Будько Олександр Васильович зазначив: «Кожен із нас для розбудови незалежності має робити те, що від нього залежить, – на фронтах священної війни на сході України, на хлібному полі, у школі, виховуючи молоде покоління, відкриваючи очі на справжню українську історію. Шануючи полеглих, потрібно дивитися вперед і, не жаліючи зусиль, розбудовувати світле майбутнє для нашої молоді»,

Голова районної ради Рогозянський Анатолій Іванович підкреслив, що історія має традицію повторюватися. Події останнього часу підтвердили, що українцям потрібно відстоювати свою незалежність. Український народ повинен пам’ятати про ті події далекого 1921 року, приходити на ці священні місця. Адже нація впевнено торує шлях у майбутнє, тільки пам'ятаючи про своє минуле.

На мітингу були присутні український поет, перекладач, літературний критик, громадсько-політичний діяч Дмитро Павличко та громадський діяч, дисидент і політв’язень радянських таборів Василь Овсієнко.

Насамкінець студенти Барського коледжу транспорту та будівництва НТУ склали присягу на вірність Україні біля меморіалу Героям Базару.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...