Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 18:47
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 февраля 2016, 13:03

Житомирянам пропонують утриматись від виходу на тонку кригу!

Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії „101” отримано 437 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області. Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 57 осіб, що на 12% менше кількості загиблих в порівнянні із аналогічним періодом минулого року (2015 рік – 51 особа).

Останніми днями на Житомирщині спостерігається значне підвищення температури повітря, через що лід на водоймах починає танути, що становить серйозну небезпеку для людей, які перебувають на кризі. Тонка крига досить підступна, адже один невірний крок може призвести до трагедії. Станом на 31 січня на території України рятувальниками вже зафіксовано 22 випадки загибелі людей на водоймах, серед них – двоє дітей.

Зокрема, 31 січня у с. Комсомольське, що на Харківщині одразу двоє людей провалилися під кригу. Як з’ясувалося, 2 рибалок, провалилися під лід на відстані 15 метрів один від одного та почали кликати на допомогу. Поблизу рибалив ще один чоловік, який почув крики та кинувся на допомогу, узявши з собою мотузку. Витягнувши одного чоловіка, він спробував врятувати іншого, але не встиг, той потонув. Врятованим виявився чоловік 1959 року народження. Особа потопельника встановлюється.

«Щоб не допустити трагедії на льоду необхідно дотримуватися елементарних правил безпеки: Не виходьте на лід без потреби. Не відпускайте дітей на лід, коли температура повітря 00 С або вище нуля. Місця, де крига неміцна видно здалеку – вони темніші. Якщо ж ви усе-таки провалилися у крижану воду, головне не панікувати. Якнайшвидше розведіть руки, щоб уникнути занурення у воду з головою, і, якщо поруч хтось є, гукніть на допомогу. Або ж вибирайтесь самостійно, без різких рухів, тримаючись за край ополонки. При наданні допомоги людині, яка провалилася під лід, не можна рухатись на повний зріст, бо є ризик і самому потрапити у біду. Якщо для надання допомоги немає нічого, тоді двоє-троє чоловік лягають на лід ланцюгом, тримаючи один одного за ноги, і наближаються до потерпілого. Для порятунку слід використовувати підручні засоби – пасок, одяг чи палку (гілля).», – радить тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС у Житомирській області Василь Кучин.

Наразі школи Житомирщини закриті на карантин і дітвора буде шукати варіанти як організувати власне дозвілля. Саме тому батькам варто поспілкуватися з малечею та застерегти від небезпеки, зокрема і від виходів на замерзлі водойми.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...