Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 09:29
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 мая 2016, 09:42

У Житомирі в парковій зоні заборонять куріння

30 травня відбулася зустріч міського голови С.І. Сухомлина з патрульною поліцією

Шановні житомиряни!


Патрульна поліція повідомляє:
На протязі всього часу роботи патрульної поліції в місті Житомира на лінію 102 неодноразово надходили виклики від жителів міста Житомира з скаргою на те, що відбувається масове куріння тютюнових виробів в парковій зоні: Старий, Новий Бульвар, вул. Кафедральна (за будинком Правосуддя).
Патрулі постійно реагують на всі виклики.

Проте обмежуються усним зауваженням щодо порушень, які відбуваються в парковій зоні.

На жаль, скласти відповідні адмін матеріали патруль не має права.
Відповідно до ст. 222 КуПап патрульна поліція розглядає справи про адміністративне правопорушення, а саме передбачені статтею 175-1 (за винятком порушень, вчинених у місцях, заборонених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради):

«Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, -
тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Розгляд справ патрульною поліцією за статтею 175-1 регулюється дією Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення».

Статтею 13 даного закону забороняється куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів в відповідно встановлених місцях.
Перелік місць, де заборонене куріння, чітко визначене законодавцем.
Паркова зона в переліку місць не зазначена.

Міська рада має право розширити визначені місця, де заборонено куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів рішенням сесії.
Саме тому 30 травня патрульна поліція під час зустрічі з міським головою С.І. Сухомлиним підняла питання про винесення на сесію міської ради переліку місць, а саме

ПАРКОВА ЗОНА, де буде заборонене куріння.

Також буде розглянуто питання про виділення окремих місць для куріння.

Сесія відбудеться 1-го червня о 10-ій годині в приміщенні міської ради.
Погода, Новости, загрузка...