Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 05:22
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 сентября 2016, 09:37

Область вживає заходів, щоб освітяни отримували заробітну плату в повному обсязі

Станом на 1 вересня 2016 року простроченої заборгованості з виплати заробітної плати в освітній сфері немає.

Про це повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін.

За його словами, при формуванні і затвердженні місцевих бюджетів області на 2016 рік, внаслідок дефіциту освітньої субвенції з державного бюджету, не було повністю враховано оплату праці освітян. Проте нині заборгованості по зарплатні немає.

«Сьогодні недостатність коштів на оплату праці є меншою, ніж минулого року. Якщо у порівнянні – то це на 34 % менше, ніж недостатність 2015 року. Для того, аби вирішити ситуацію, ми направили звернення до Міністерства освіти і науки України з обгрунтованими цифрами та реальними потребами», – прокоментував Вадим Калінін.

Під час співбесід керівництва області з головами райдержадміністрацій питання недостатності освітньої субвенції також обговорювалося. Як і кожного року, оплата праці вчителів і медиків є проблемним питанням, проте спільними зусиллями до кінця року вирішується. До прикладу, у 2015 році недостатність коштів на оплату праці освітян була компенсована за рахунок державної субвенції та перевиконання місцевих бюджетів.

Також за дорученням т.в.о. голови облдержадміністрації Ігоря Гундича та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич управлінням освіти підготовлено додаткові проекти звернень до профільного міністерства з деталізацією та обгрунтуванням фінансових потреб.
Погода, Новости, загрузка...