Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 17:42
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

17 августа 2017, 11:18

На Житомирщині за результатами співпраці прокуратури та Всеукраїнського руху «Під контролем» розпочато шість кримінальних проваджень за фактами корупційних діянь

Прокуратура Житомирської області продовжує ефективну співпрацю щодо протидії корупції із Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем».
Лише протягом серпня поточного року прокуратурою області організовано розгляд 12 повідомлень руху «Під контролем» про можливі порушення законодавства з питань державних закупівель, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, фінансового контролю.
За результатами їх розгляду місцевими органами поліції розпочато шість кримінальних проваджень, у яких процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури.
Зокрема, йдеться про можливі неправомірні дії керівників органів місцевого самоврядування декількох міст, депутатів міських рад та членів виконавчого комітету, в діях яких, на думку представників руху, вбачаються ознаки кримінальних та адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.
Під час розгляду зазначених повідомлень встановлено, що четверо депутатів Олевської міської ради, у порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції не подали до 01.05.2017 щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік.
За вказаними фактами місцевими органами поліції зареєстровано 4 кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.
Також два кримінальні провадження розпочато за фактами подання депутатами Олевської міської ради завідомо недостовірних відомостей у щорічній декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2016 рік щодо об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів, що перебувають у власності і користуванні декларантів і членів їх сімей (ст. 366-1 КК України).
Опрацювання повідомлень руху «Під контролем» стосовно ще п’ятьох осіб, серед яких – депутати міської ради, члени виконавчого комітету та голови міської ради, продовжується. До перевірки наведених у повідомленнях доводів залучено Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції України.
Також, триває перевірка стосовно законності закупівлі надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів, здійсненої управлінням освіти однієї із міських рад, яка проводиться Управлінням Держаудитслужби.
Загалом протягом 2016-2017 років органами прокуратури області організовано опрацювання 32 інформаційних довідок Всеукраїнського руху. За результатами їх розгляду зареєстровано 6 кримінальних проваджень за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).
Крім цього, ініційовано складання 3 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері здійснення закупівель за державні кошти та одного протоколу про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, внесено 3 подання у порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», а також спрямовано розпорядникам бюджетних коштів 5 листів про усунення порушень законодавства про закупівлі.
Співпраця із громадською організацією триває, опрацювання інформаційних довідок про можливі скоєння корупційні правопорушення перебуває на постійному контролі прокуратури області.
Погода, Новости, загрузка...