Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 11:18
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 сентября 2019, 11:19

На Житомирщині відбувся семінар щодо захисту прав споживача у сфері житлово-комунальних послуг

20 вересня в Головному управлінні юстиції у Житомирській області відбувся семінар із працівниками юридичних служб органів виконавчої влади, державних підприємств, установ та організацій Житомирської області.

До участі у семінарі долучалась завідувач сектору контролю за регульованими цінами ГУ ДПСС у Житомирській області – Людмила Козловська.

Представник ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області, як учасник семінару доповідала присутнім про основні напрямки роботи служби щодо захисту прав споживачів у сфері житлово-комунальних послуг.

При висвітленні тематики заходу, було акцентовано увагу присутнім, що з 1 травня 2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017р. №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі — Закон). З цієї дати визнано таким, що втратив чинність Закон України від 24 червня 2004 року № 1875-IV «Про житлово-комунальні послуги».

Згідно з вказаним Законом визначено нову класифікацію житлово-комунальних послуг, нову систему взаємовідносин, що виникатимуть у процесі надання та споживання цих послуг, передбачено різні моделі договірних відносин у сфері комунальних послуг, а також визначено особливості укладання, зміни і припинення договорів про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку, змінено підходи до формування тарифів на комунальні послуги та нарахування плати споживачам, запроваджено відповідальність за неналежне виконання договору як для виконавців комунальних послуг, так і для споживачів цих послуг.

Практична реалізація нововведень, передбачених Законом, можлива за умови укладення договорів про надання комунальних послуг за правилами та особливостями, визначеними Законом. Відповідно до статті 12 Закону надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових або примірних договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України або іншими уповноваженими законом державними органами відповідно до закону. Такі договори можуть затверджуватися окремо для різних моделей організації договірних відносин (індивідуальний договір та колективний договір про надання комунальних послуг) та для різних категорій споживачів (індивідуальний споживач, колективний споживач).
Погода, Новости, загрузка...