Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 08:15
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 января 2012, 10:44

У Радомишлі відбулися заходи із вшанування Героя Росії. Відео

Минуло 30 років від того дня, як загинув у Афганській війні генерал-лейтенант Збройних Сил Союзу РСР Петро Шкідченко. Він народився у Радомишлі, де про нього добре знають і пам’ятають
Тут відбулися заходи із вшанування Героя Росії. До Радомишля приїхав із родиною син - також генерал Збройних Сил України, а в минулому ще й міністр оборони 2001-2002 років.

В Радомишльському краєзнавчому музеї в експозиції про бойові заслуги земляків у роки Великої Вітчизняної війни є куточок, в якому розповідається про подвиги в роки другої світової війни Петра Шкідченка, а також і про його афганські бойові операції. 30 років тому він загинув в Афганістані, але про це не повідомлялося у пресі. Була лише інформація, що сталася авіакатастрофа і загинув генерал. 10 років тому Президент Росії Володимир Путін присвоїв нашому земляку звання Героя Росії. Відбулося чимало заходів у Радомишлі, щодо вшанування пам’яті свого відомого земляка. Це і літературно-музична композиція, урочиста лінійка біля школи, в якій вчився Петро Шкідченко та покладання квітів до меморіалу пам’яті Героїв Афганістану.

Володимир Шкідченко – син Героя Росії, колишній міністр оборони України: «Певний час і вважав, що пам'ять про мого батька, це щось особисте для мене і моєї родини. Але прибувши на запрошення до Радомишля і переконався, що його пам’ятають багато Радомишля, його земляків, керівників району і в школі, і в музеї. І я вдячний всім за пам'ять про батька.»

З ініціативою проведення заходів щодо вшанування пам’яті Петра Шкідченка виступили ветерани Афганської війни. Влада також підставила своє плече і було організовано різноманітні заходи.

Павло Мєнтов – голова обласної організації ветеранів Афганської війни: «Дуже велике спасибі Афганській районній організації, що є пам'ять про Шкіченка, є меморіальна дошка на приміщенні школи, в якій він навчався, його портрет є на алеї пам’яті загиблих в Афганістані. Наші хлопці пам’ятають про це і ще довго будуть пам’ятати.»

Росія відзначила нашого земляка. Виношується ідея та готуються матеріали про нагородження Петра Шкідченка також відзнаками і рідної держави.

За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...