Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 02 травня 00:39
Анонси
В епіцентрі
На Житомирщині чоловіків закликають оновити свої дані в ТЦК
На Житомирщині чоловіків закликають оновити свої дані в ТЦК
На Житомирщині чоловіків закликають оновити свої дані в ТЦКУ Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникам

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 января 2012, 08:14

Де сьогодні випускники ЖДУ та чим вони займаються? Відео

У Житомирському державному університеті щороку отримують дипломи понад три тисячі майбутніх вчителів. Та далеко не всім вистачає робочих місць в навчальних закладах. Тому не всі працюють за спеціальністю. Де сьогодні випускники вишу та чим вони займаються – далі. Іван Кобилинський – вчитель історії за спеціальністю і даїшник за професією. У 2006 році чоловік закінчив Житомирський державний університет імені Івана Франка.

Тоді випускник-освітянин сподівався стати зразковим вчителем історії у школі. Саме тому вирішив стати правоохоронцем. Відучившись у школі міліції, із 2009 року почав працювати в органах внутрішніх справ, зараз чоловік – автоінспектор. Випускниця цього ж університету Олександра Богінська, хоч і не вчителює, а все ж залишилася працювати у виші у відділі міжнародних та регіональних зв’язків.

Олександра Богінська, працівниця відділу міжнародних та регіональних зв’язків ЖДУ імені Івана Франка

Частина випускників вузу або взагалі не працює, або працює не за спеціальністю. І причина тому – очевидна. Кількість майбутніх вчителів збільшується, а кількість учнів зменшується. У минулому році університет закінчили 3435 випускників. Виш працевлаштував 493 спеціалісти, які відучилися за державний кошт. Контрактники ж самі мають шукати роботу. Тому частина з них – безробітні із вищою освітою. Ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух пояснює, у виші навчають, узгоджуючи кожне навчальне місце із комісією при обласному управлінні освіти і науки, яка має займатися вивченням регіонального ринку праці.

В обласному управлінні освіти і науки проблему знають та шукають шляхи її вирішення.

Тим часом більшість опитаних студентів все ж сподіваються, що для них знайдуться освітянські робочі місця в навчальних закладах.

Деякі навчаються лише заради диплома, або ж в процесі навчання зрозуміли, що вибрали невірний для себе фах, тому працювати вчителями не планують.
А допоки в управлінні чиновники шукають проблеми вирішення працевлаштування студентів, нині в школах Житомирщини працюють майже 20% пенсіонерів. Звільняти їх поки що не беруться, адже кажуть, що ця категорія вчителів найбільш досвідчена.


За матеріалами: ЖОДТРК
Погода, Новости, загрузка...