Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 27 квітня 09:10
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 марта 2024, 09:48

Екоінспекція зафіксувала чергові несанкціоновані сміттєзвалища в Житомирі

Реагуючи на повідомлення у соціальних мережах про факти стихійних сміттєзвалищ у різних районах міста Житомира, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснили виїзди на місця ймовірного порушення природоохоронного законодавства, обстежили зазначені території та підтвердили вказані факти.
Так, несанкціоновані звалища відходів виявлено по вул. Вітрука,38 (майданчик між житловим будинком та магазином АТБ), за кінотеатром «Україна» (на межі зі спортивним майданчиком), поблизу вул. Слобідської.
Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала матеріали за даними фактами на адресу Житомирської міськради з вимогою вжиття заходів, передбачених статтею 12 Закону України «Про управління відходами».
Про результати розгляду та вжиті заходи Житомирська міськрада має повідомити Інспекцію з наданням підтверджуючих документів та фото у встановлені законодавством терміни.
Довідково:
Пунктом 2 статті 26 Закону України «Про управління відходами» визначено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері управління відходами належить у тому числі: організація управління побутовими відходами, відходами будівництва та знесення; забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів; організація роботи пунктів роздільного збирання побутових відходів; надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами тощо.
Водночас, виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений здійснюється у відповідності до вимог статті 12 Закону України «Про управління відходами». Згідно даної норми, повноваження щодо таких відходів в межах населених пунктів відносяться до компетенції органу місцевого самоврядування, в даному випадку – Житомирської міської ради.
Погода, Новости, загрузка...