Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 27 квітня 08:41
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 марта 2024, 12:59

У Житомирському районі поліцейські вилучили боєприпаси

Такі небезпечні предмети були виявлені 6 березня в обласному центрі й у Новогуйвинській громаді. Правоохоронці вчасно вилучили боєприпаси, тож ніхто з людей не постраждав. Нині розпочаті досудові розслідування.

Оперативники відділу поліції №1 Житомирського райуправління проводили відпрацювання території Новогуйвинської громади. У селі Залізні, на відстані близько 100 метрів від житлових будинків, правоохоронці помітили закинуте приміщення. Всередині розшуківці виявили близько двох десятків предметів, схожих на протитанкові міни з підривачами.

А в обласному центрі 56-річний містянин побачив підозрілий боєприпас на сходинковому майданчику багатоповерхівки. Предмет, схожий на гранату «Ф-1», просто лежав на підлозі. Тож чоловік одразу сповістив про свою знахідку правоохоронців.

На обох місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції та вибухотехніки ГУНП області. Все виявлене було вилучене та скероване для проведення відповідних експертних досліджень.

Нині слідчі встановлюють походження виявлених предметів та їх належність у межах кримінальних проваджень, відкритих за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас особи, які добровільно здали до поліції незаконну зброю, боєприпаси та вибухові речовини, звільняються від кримінальної відповідальності та покарання.

Правоохоронці наголошують: у разі виявлення підозрілих предметів, зброї, боєприпасів, вибухових речовин не можна їх переміщувати, розбирати, кидати у вогнище тощо. Про таку знахідку необхідно негайно повідомити до поліції (на спецлінію 102) або ДСНС (101), перед цим відійшовши на безпечну дистанцію. До прибуття спеціальних служб обмежте доступ інших людей до небезпечної території.
Погода, Новости, загрузка...