Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 27 квітня 13:58
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 февраля 2013, 13:58

На Житомирщині про викрадення свого авто власник дізнався від ДАІшників

Справжнім сюрпризом для власника старенької «четвірки» стало повідомлення правоохоронців, що його автомобіль знаходиться не як завжди - під вікнами багатоповерхівки, а на майданчику тимчасового затримання транспортних засобів у Бердичівському МВ УМВС. Чоловік навіть не здогадувався, що тієї ночі його автівку було викрадено невідомим, знайдено інспекторами та тепер йому благополучно повернуто.

Здавалося б, ну що може статися з «підтоптаною» іномаркою, а тим більше з «Жигулями» чи «Москвичем», якщо їх залишити у дворі будинку під вікнами власного помешкання? Мовляв, стояв же автомобіль до цього, то й іще постоїть протягом декількох ночей. Це найпоширеніше пояснення автовласників, які безтурботно залишають свої транспортні засоби ночувати просто неба, не зважаючи на попередження правоохоронців подбати про безпеку свого майна. А вже тоді, як гряне грім, кожен шокований власник починає згадувати і про Бога, і про Державтоінспекцію і про міліцію в цілому, які щонайшвидше повинні затримати злодія і повернути йому автівку.

Днями під час нічного патрулювання вулиць м.Бердичева працівники ДАІ помітили автомобіль, що рухався їм назустріч без увімкненого світла фар. Зважаючи на порушення, вартові дорожнього порядку подали водієві жест про зупинку, проте той не відреагував і збільшив швидкість. Нетривале переслідування утікача врешті допомогло заблокувати автомобіль та примусити його зупинитися.

За кермом автівки знаходився парубок, який плутано намагався пояснити, що цей автомобіль належить його родичам, а сам він прямує з Вінницької області. Проте підтвердити свої слова будь-якими документами хлопець не зміг, бо не мав таких узагалі. Звісно, усе це викликало у правоохоронців підозру. Декілька хвилин знадобилося інспекторам, аби перевірити по відомчим базам справжню реєстрацію автомобіля. Виявилося, власник проживав у Бердичеві, тут же була зареєстрована «четвірка».

– Для детальнішого з’ясування обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група, - розповідає начальник Бердичівського МВ УМВС Юрій Олефір. – Молодика, 18-річного місцевого мешканця, разом із автівкою було доставлено до міськвідділу. Виявилося, що він уже затримувався правоохоронцями під час спроби скоєння незаконного заволодіння транспортним засобом.

Тим часом працівники ДАІ прибули за адресою проживання справжнього власника «четвірки». На запитання правоохоронців, де знаходиться його автомобіль, той спокійно вказав у двір своєї багатоповерхівки. Проте легковажність обернулася для чоловіка справжнім шоком, коли він не виявив автомобіля на звичному місці. ДАІшники поспішили його заспокоїти повідомленням, що «четвірка» перебуває на майданчику тимчасового затримання транспортних засобів у міськвідділі міліції, а її викрадача вже затримано.

Наразі за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, учиненого повторно (ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України), відкрито кримінальне провадження. Молодикові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Тим часом працівники Державтоінспекції нагадують громадянам: залишаючи свій автомобіль, ви повинні вжити усіх заходів, щоб виключити можливість його крадіжки.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua
Погода, Новости, загрузка...