Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 09:19
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 октября 2013, 17:00

Житомирська міліція звертається до автовласників

Лише за минулу добу до міськрайвідділів Житомирської області надійшло з десяток заяв та повідомлень про вчинення крадіжок з транспортних засобів. Міліція встановлює причетних до скоєння злочинів осіб та вживає заходів щодо їх затримання. Водночас правоохоронці наполегливо просять власників автівок подбати про безпеку свого майна.

Увечері 2 жовтня 28-річний житомирянин, повернувшись після роботи, як завжди, припаркував свій автомобіль поблизу багатоповерхового будинку. Близько 8-ї години вже наступного дня він підійшов до свого авто. Проте був неприємно здивований, побачивши розбите скло на передніх дверцятах з боку водія. Власникові одразу ж стало зрозуміло: в його автомобілі хтось похазяйнував, забравши із собою автомагнітолу та відеореєстратор. Сума збитку становить понад 1 тисячу гривень.

Не гаючи часу, чоловік повідомив про крадіжку до Житомирського міськвідділу міліції.

За півгодини з аналогічною заявою до міліції звернувся ще один житомирянин. Він повідомив про пошкодження свого автомобіля та зникнення з нього автомагнітоли та такого ж відеореєстратора. Заявник залишив своє авто ночувати без нагляду в дворі багатоповерхового будинку, в якому він проживає.
Аби обікрасти автомобіль 50-річного жителя обласного центру, що був залишений власником на автостоянці одного з міських ринків, злодієві вистачило й 5 хвилин. Останній скористався халатністю водія, який, лишаючи автівку на декілька хвилин, не зачинив дверцята на замок. Тож із салону машини зникли чоловіча сумочка, а з нею особисті документи заявника, ключі від будинку та електронна записна книжка.

Наразі за фактами зазначених та інших крадіжок з авто відкрито кримінальні провадження. Працівники міліції вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисників та безпосереднього їх затримання.

Тим часом правоохоронці застерігають власників автомобілів: залишаючи без нагляду свої транспортні засоби, особливо у нічний час, ви ризикуєте безпекою вашого майна. Об’єктами зазвичай стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на пустих вулицях.

Шановні автовласники! Не забувайте подбати про безпеку свого майна. У прешу чергу, про надійне місцезнаходження авто на час вашої навіть нетривалої відсутності. Користуйтесь послугами охоронюваних автостоянок. Обладнайте транспортний засіб надійними протиугінними пристроями. А ще, не залишайте в салоні автомобіля цінні речі та значні суми грошей. Особливо на видному місці. Пам’ятайте, що більшість спонтанних крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника.

СЗГ УМВС України
в Житомирській області

За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...