Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 19:10
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 октября 2013, 08:01

Житомирські беркутівці виявили землянку, де юнаки вживали наркотики

Містка яма, подібна до землянки, була викопана в невеличкому яру та оснащена саморобним опалювальним пристроєм. Туди приходили вживати наркотики молоді люди. Відтепер територія усього яру перебуватиме під ретельним наглядом правоохоронців.

Сліди від вживання наркотичних засобів у «землянці» виявили беркутівці під час патрулювання вулиць обласного центру. Там знайшлися зім’яті паперові згортки із залишками рослинної речовини та пристрої для її вживання. Проте осіб, які, очевидно, недавно побували у «землянці», правоохоронцям того дня викрити не пощастило.

Наступного дня близько 11 ранку за вже знайомою адресою знову прибув патрульний автомобіль «Беркута». Цього разу у «землянці» перебував парубок, що як раз мав намір заправити наркотик у пляшку. Звісно, зробити це йому завадили правоохоронці.

А тут до «землянки» підійшов ще один парубок. Він, очевидно, не розраховував зустрітися тут із правоохоронцями, а тому швидко скинув на землю рюкзак і мав намір іти геть. Та його вчасно зупинили. Що спонукало його до таких дій, стало зрозумілим невдовзі, коли на місце події прибула викликана беркутівцями слідчо-оперативна група Житомирського міськвідділу міліції.

Правоохоронці встановили, що до «землянки» завітали 17-річні студенти одного з навчальних закладів обласного центру. За їхніми словами, тут вони мали намір прогуляти заняття. Під час поверхневого огляду в кишені куртки одного з них було виявлено паперовий згорток з 5 грамами подрібненої рослинної маси зеленого кольору. А в рюкзаку, скинутому іншим молодиком, міліціонери виявили два згортки з такою ж рослинною масою загальною вагою 15 грамів.

Серед іншого, як повідомив командир роти «Беркут» Микола Юхимчук, того ж дня беркутівці затримали ще одного 21-річного житомирянина, в якого під час поверхневого огляду виявили згорток з 10 грамами наркотичної сировини.

Вилучену рослинну масу наразі направлено на експертне дослідження. А зберігання наркотичної речовини з метою вживання обернулося для молодих людей кримінальним провадженням, відкритим за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України. До речі, чинне законодавство за вчинення подібних дій передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт строком до двох років, арешту до шести місяців, обмеження волі до трьох років або ув’язнення на той самий строк.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...