Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 11:07
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 мая 2014, 22:17

Сидір Кізін: «Під час виборів на Житомирщині працюватимуть понад 1200 міжнародних спостерігачів»

19 травня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів Всеукраїнська селекторна нарада щодо забезпечення підготовки та проведення виборів Президента України. У ній брали участь члени Уряду України, голови обласних і Київської міської державних адміністрацій, представники Центральної виборчої комісії, Служби безпеки України та територіальних підрозділів МВС України. Про ситуацію на Житомирщині доповідав голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

Як повідомив на початку засідання Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Уряд і Парламент уже прийняли всі необхідні законопроекти для того, що в Україні були проведені чесні та прозорі вибори, в тому числі процес забезпечений і відповідним фінансуванням. При цьому він наголосив і на необхідності проведення виборів в усіх без винятку областях України.

«Ми усвідомлюємо, що в деяких регіонах буде складно провести виборчу кампанію, але таких місць дуже мало і, загалом, це не вплине на результати виборів», – зазначив Прем’єр-міністр України.

Арсеній Яценюк також відзначив наявність значної політичної конкуренції у цьогорічних президентських перегонах. Так, за його словами, виборчий процес представлений широким спектром зареєстрованих кандидатів у Президенти, тому люди можуть обирати будь-яку політичну ідеологію. При цьому Прем’єр-міністр зазначив, що українська медіа спільнота, згідно з чинним законодавством, надала всім кандидатам рівну можливість для виголошення своєї позиції.
Окремо керівник виконавчої гілки влади у державі відзначив роль Центральної виборчої комісії. Він зауважив, що ЦВК як незалежний орган докладає всіх зусиль, аби забезпечити чесні прозорі вибори.

Під час селекторної наради Арсеній Яценюк також запевнив, що президентські вибори в Україні відбудуться, незважаючи на намагання противників української державності зірвати процес прямого народовладдя:
«Ми усвідомлюємо, що у тих, хто проти української держави та української незалежності є одне ключове завдання – зірвати вибори Президента. Але від імені Уряду України можу запевнити: в Україні відбудуться легітимні вибори і у нашій державі з’явиться законно обраний Президент України».

Загальна вартість виборчого процесу цьогоріч становить 1 млрд 174 млн 987 тис. грн (без урахування місцевих виборів).

Арсеній Яценюк також закликав керівників органів виконавчої влади на місцях всіляко сприяти роботі окружних виборчих комісій.

«Персональна відповідальність за забезпечення виборчого процесу покладена на керівників місцевих державних адміністрацій щодо координації дій на місцях і співпраці з виборчими дільницями. Крім тих функцій, що належать до компетенції ТВК і ОВК», – акцентував Прем’єр-міністр України.
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зі свого боку зазначив, що Житомирщина готова до проведення виборів.

«В області створені всі дільничні і окружні виборчі комісії, які повністю забезпечені списками виборців. Зараз поводяться наради міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку за участю активістів і представників правоохоронних органів, щоб у день виборів забезпечити злагоджену роботу», – повідомив він, спілкуючись із журналістами.

Під час президентський виборів в України працюватимуть міжнародні спостерігачі. З деякими з них Сидір Васильович уже зустрічався особисто, зокрема з представниками міжнародної місії ОБСЄ.

«Під час виборів на Житомирщині працюватимуть понад 1200 міжнародних спостерігачів, – сказав посадовець, і запевнив: – В області буде забезпечено безсторонність і невтручання у виборчий процес з боку влади. Влада захистить принципи вільного волевиявлення».
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...