Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Неділя, 28 квітня 08:51
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 мая 2014, 22:41

Сидір Кізін зустрівся з президентом Міжнародного благодійного фонду «Відкрите серце»

Аби обговорити перспективи співпраці, 21 травня голова облдержадміністрації Сидір Кізін зустрівся з президентом Міжнародного благодійного фонду «Відкрите серце» Халвардом Хасселоу. Участь у робочій зустрічі також брали віце-президент Фонду, директор житомирської філії Надія Буравкова, голова правління Фонду Валентина Чемерис і представники українсько-норвезької делегації.

Свою діяльність на території України фонд «Відкрите серце» здійснює протягом останніх 22-х років. Стільки ж часу в Україні працює і засновник, президент фонду, відомий місіонер з Норвегії Халвард Хасселоу. Хоча офіційно зареєстрована у нашій державі ця організація була лише 27 листопада 1998 року.

«За будь-якої влади у вашій державі разом зі своєю командою я продовжуватиму допомагати людям, котрі цього потребують. А в цей непростий час ми молимося за Україну та хочемо підтримати її громадян, аби у цій державі й надалі розвивалася демократія», – сказав Халвард Хасселоу.

Спілкуючись із керівником Житомирщини, благодійник зауважив, що фонд «Відкрите серце» є потужною організацією, яка має на меті реально допомагати людям. На сьогодні його представництва зосереджені у Житомирській, Хмельницькій, Херсонській, Черкаській, Дніпропетровській, Харківській, Закарпатській областях, у місті Києві, а також в Автономній Республіці Крим.

За сприяння фонду в України було відкрито благодійні їдальні, де щоденно майже 4 тисячі українських дітей із малозабезпечених сімей отримують гарячі обіди. Значна частина цих їдалень функціонує на Житомирщині. Зокрема у місті Житомирі по вулиці Адмірала Щасного, 9 наразі харчується близько сотні дітей і 180 отримують продуктові пайки.

«Сотні тисяч жителів України отримують від нашого фонду різні види гуманітарної допомоги у вигляді одягу, медикаментів і продуктів харчування», – продовжив Халвард Хасселоу.

Так, щомісяця з Норвегії надходить понад 60 тонн гуманітарної допомоги для малозабезпечених громадян нашої держави. Фонд проводить масштабні акції, під час яких люди отримують більше, ніж 10 тисяч тонн продуктів харчування. Такий захід відбувся вчора, 21 травня, й у благодійних їдальнях міста Коростишева.

Під патронатом фонду «Відкрите серце» вже понад 15 років на теренах України діють табори відпочинку для дітей-сиріт і дітей із малозабезпечених сімей. Щоліта у цих закладах оздоровлюються понад 3500 дітей. Найбільший табір «Благодать» знаходиться у селі Зарічани Житомирського району, де відпочиває більше тисячі дітей.

Халвард Хасселоу запросив Сидора Кізіна долучитися до відкриття нового сезону табору «Благодать», що відбудеться 14 червня.

«За підтримки Фонду в Житомирі вже дев’ять років поспіль працює цілодобовий благодійний дитячий садочок № 42 для дітей із малозабезпечених і студентських сімей та дітей, котрих виховують матері-одиначки. Заклад розрахований на 210 дітей. Щодня автобус фонду здійснює підвіз дітей до садочка», – зазначила віце-президент фонду і директор його житомирської філії Надія Буравкова.

Крім того, в Україні фонд «Відкрите серце» фінансує 26 реабілітаційних центри, де, зокрема, надається допомога громадянам, котрі неодноразово перебували у місцях позбавлення волі. Один із таких центрів уже понад десятиліття діє і нашому обласному центрі. Так, фонд «Відкрите серце» надавав матеріально-технічну та гуманітарну допомогу Житомирській установі виконання покарань № 8.

Фонд «Відкрите серце» завжди співпрацює з державними органами влади та представниками областей і районів, аби рухатись у правильному напрямку та надавати соціальну і гуманітарну допомогу в необхідному місці та в потрібний час. Представники фонду запропонували створити при Житомирській облдержадміністрації спеціальний відділ для координації спільної роботи.

Необхідність налагодження такої співпраці поділяє і Сидір Кізін.

«Як голова облдержадміністрації я сприятиму керівникам фонду „Відкрите серце“ у реалізації їхніх соціальних програм, аби у них не виникало труднощів і перепон у співпраці з владою», – запевнив він.

Резюмуючи зустріч, очільник області подякував Халварду Хасселоу та представникам фонду за допомогу співвітчизникам і землякам. При цьому посадовець акцентував і на тому, що нині, в умовах зовнішньої агресії та загрози окупації, українцям надзвичайно важлива підтримка світового співтовариства.

«Ми розуміємо, що український народ сам – зі зброєю в руках – повинен захищати свою свободу. Ми усвідомлюємо, що брати з Європи не прийдуть захищати нас від агресора. Але моральна, дипломатична та матеріальна допомога для нас дуже вадливі», – зауважив Сидір Васильович.

Він також повідомив співрозмовникам, що наразі для України та Житомирщини зокрема першочерговим є питання територіальної оброни. Представники фонду заповзялися зі свого боку надати українським військовослужбовцям і, зокрема, бійцям житомирської 95-ї аеромобільної бригади, відповідну гуманітарну допомогу.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...